Αυστρία: Δωρίζει ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων στα Δυτικά Βαλκάνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αυστρία θα παραδώσει ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού στα Δυτικά Βαλκάνια από τον ερχόμενο Αύγουστο ως «διμερή συμβολή», όπως ανακοίνωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς στη Σύνοδο Κορυφής στη Βιέννη, με συμμετέχοντες τους πρωθυπουργούς των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Όπως αναφέρεται από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία, η δωρεά συντονίστηκε με το αυστριακό υπουργείο Υγείας, και στην αρχή θα είναι κυρίως δόσεις από τον κατασκευαστή εμβολίων AstraZeneca.

Η Αυστρία έχει ήδη συντονίσει τη διανομή 651.000 δόσεων του εμβολίου από την Biontech και την Pfizer, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραγγείλει για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στη Σύνοδο της Βιέννης συμμετέχουν η πρωθυπουργός της Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς και οι πρωθυπουργοί της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ζόραν Τεγκέλτια, του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, του Κοσσυφοπεδίου Αλμπιν Κούρτι και ο ειδικός εντεταλμένος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μίροσλαβ Λάιτσακ, ενώ από την Αλβανία αναμενόταν η υπουργός Υποδομών, Μπελίντα Μπελούκου.

Κύριο θέμα της Συνόδου είναι η κοινή καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων. Επιπλέον, πρόκειται να συζητηθεί η προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ο αγώνας κατά της πανδημίας Covid και η οικονομική υποστήριξη μετά την κρίση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.