Αυστραλία: Τεράστιοι ιστοί από αράχνες κάλυψαν δέντρα & δρόμους μετά τις πλημμύρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τεράστιοι ιστοί αράχνης, που κάλυψαν δέντρα, δρόμους και περιφραγμένους χώρους, σχηματίστηκαν κοντά σε πόλεις της Αυστραλίας, οι οποίες επλήγησαν πρόσφατα από πλημμύρες.

Κάτοικοι του Gippsland της Βικτόρια ανέφεραν πως οι ιστοί εμφανίστηκαν λίγες ημέρες μετά την έντονη βροχόπτωση, ενώ σε μια περιοχή ένας ιστός αράχνης κάλυψε πάνω από ένα χιλιόμετρο δρόμου. 

Ο Δρ. Κεν Γουόκερ, επιμελητής εντόμων σε μουσεία της Βικτόρια, εκτίμησε πως εκατομμύρια αράχνες έφτιαξαν ιστούς στα τριγύρω δέντρα. 

«Οι αράχνες χρειάζονται να φύγουν από έδαφος γρήγορα, οπότε πιάνονται σε βλάστηση μέσω του ιστού και έτσι δραπετεύουν», σημείωσε στην εφημερίδα The Age. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια, «αραχνοϋφαντα» σεντόνια που κάλυψαν υγρότοπους μεταξύ των πόλεων Sale και Longford.

Η Κάρολιν Κρόσλεϊ, δημοτική σύμβουλος, είπε ότι πήγε στη λίμνη για να ελέγξει πιθανές ζημιές λόγω πλημμύρας, όπου αντίκρισε το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο, σημειώνοντας ότι το είχε ξαναδεί παλαιότερα αλλά όχι σε τέτοια έκταση.

«Δεν ήταν τρομακτικό- ήταν πανέμορφο. Τα πάντα είχαν μόλις σκεπαστεί από αυτό το όμορφο αραχνοϋφαντο πέπλο, όλα τα δέντρα και οι φράκτες. Ο ήλιος έδυε και το φως ήταν πολύ όμορφο εκείνη την ώρα», είπε στο BBC.

Όπως ανέφερε, ο ιστός έμοιαζε με ένα ενιαίο πέπλο, όπου πάνω περπατούσαν μικροσκοπικές αράχνες. «Δεν χωριζόταν- έμοιαζε σαν οι αράχνες να είχαν συνεργαστεί για να φτιάξουν αυτό το υπέροχο έργο τέχνης», πρόσθεσε.

Η Αμάντα Τράγκερ, επίσης κάτοικος της περιοχής, είπε στο BBC πως με την οικογένειά της νόμιζαν στην αρχή ότι πρόκειται για δίχτυα κατά μήκος του δρόμου. «Το έχω ξαναδεί αλλά όχι τόσο μεγάλο. Ήταν πολύ εντυπωσιακό», ανέφερε.

Οι εύθραυστοι ιστοί αναμένεται να διαλυθούν αργότερα μες στην εβδομάδα. Οι ντόπιοι σημείωσαν πως ήταν ωραίο να βλέπουν αυτό το αιθέριο θέαμα μετά την καταστροφική κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι έπληξαν μεγάλες περιοχές της Βικτόρια, προκαλώντας πλημμύρες και καταστροφές την περασμένη εβδομάδα, ενώ δυο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στα αυτοκίνητά τους, που παρασύρθηκαν από τα νερά.

 

Οι αρχές χαρακτήρισαν την καταιγίδα «απόλυτη καταστροφή», και εκατοντάδες σπίτι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

 

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.