Υπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία σε οικισμούς του Δήμου Ερυμάνθου»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπεγράφη πρόσφατα από τον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή και τον ανάδοχο που αναδείχτηκε μετά τον διαγωνισμό η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία σε οικισμούς του Δήμου Ερυμάνθου», προϋπολογισμού 1.612.000,00 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η κατασκευή αγωγού απορροής ομβρίων συνολικού μήκους 672,50 μ. για την αντιπλημμυρική προστασία του νοτιοδυτικού τμήματος του οικισμού της Χαλανδρίτσας στον Δήμο Ερυμάνθου. Ο αγωγός θα αποτελείται από εγκυβωτισμένους σε σκυρόδεμα άοπλους τσιμεντοσωλήνες διατομής Φ2000 και Φ1600 και θα παραλαμβάνει τα όμβρια ύδατα υφιστάμενων τεχνικών τα οποία θα οδηγήσει στο φυσικό αποδέκτη που αποτελεί το ρέμα της Χαλανδρίτσας.

Η προθεσμία περαίωσης των συμβατικών εργασιών ορίζεται σε οκτώ μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για την έδρα του Δήμου μας, την Χαλανδρίτσα που αποτελούσε πάγια διεκδίκηση των κατοίκων. Η προστασία των περιουσιών και η βελτίωση ζωής των δημοτών μας αποτελούν βασικές προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής, η οποία έχει εντάξει στον σχεδιασμό της κι άλλα αντίστοιχα έργα. Με την κατασκευή του νέου αυτού αγωγού, ένα μεγάλο τμήμα της Χαλανδρίτσας αποκτά αντιπλημμυρική προστασία από το παρακείμενο ρέμα. Αποτελεί αναμφίβολα ένα έργο που συνδέεται με την ασφάλεια και τη ζωή των συνδημοτών μας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.