Βίντεο: Το σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου από ψηλά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως θα έχετε ακουστά, στην βόρεια πλευρά της Μήλου, υπάρχει μια παραλία που θυμίζει σεληνιακό τοπίο.

Όπως επισημαίνει το travel inspiration, η βλάστηση είναι απούσα και τα μοναχικά λευκά της βράχια δημιουργήθηκαν από την επαναλαμβανόμενη εναπόθεση στρώσεων υλικού. Μάλιστα πολλά από αυτά περιέχουν και απολιθώματα.

Όσο για το όνομά της, το οφείλει στους Σαρακηνούς πειρατές που την χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Αν παρατηρήσει κανείς καλά θα ανακαλύψει ανάμεσα στα βράχια τις δέστρες που έδεναν τα πλοία τους πριν ξεχυθούν και πάλι να κουρσέψουν την Μεσόγειο.

Ο λόγος για το Σαρακήνικο, μια μικροσκοπική παραλία σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, η οποία αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες ολόκληρης της Μήλου. Τα ολόλευκα βράχια της έχουν φωτογραφηθεί από εκατομμύρια τουρίστες, ενώ στο απόκοσμο τοπίο της έχουν υπάρξει πολλά επαγγελματικά γυρίσματα και μη.

Τα σπλάχνα των βράχων της έχουν σμιλευτεί τόσο από την αλμύρα όσο και από τους δυνατούς βόρειους ανέμους που πνέουν τις περισσότερες φορές στην περιοχή, ενώ ένα εντυπωσιακό δίκτυο από κατακόμβες και στοές είναι ορατά τόσο εξωτερικά όσο και υποθαλάσσια, αρκεί κανείς να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να τις ανακαλύψει.

Αυτό όμως που κάνει την διαφορά στην παραλία, είναι ο υπέροχος συνδυασμός του λευκού των βράχων με τα κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά που εισέρχονται στο στενόμακρο κανάλι και ερωτοτροπούν μαζί τους, χαρίζοντας μοναδικές απόκοσμες εικόνες σε όσους βρεθούν εκεί, μαγεύοντας τους με την αυθεντικότητα και την ιδιαιτερότητά τους.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.