Βίντεο: Το πιο ψηλό παπί του κόσμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Τη Μ. Πέμπτη μια φωτογραφία πάπιας που ζεί στους κήπους του Πανεπιστημίου του Γιορκ, με το όνομα Λονγκ Μπουά, έγινε viral μέσα από ένα tweet, που έγραφε πως είναι ο ψηλότερος Πρασινολάιμης, που έχει υπάρξει ποτέ.

Ο «τίτλος» που προήλθε από το Reddit, γρήγορα αποκαθηλώθηκε μέσα από το Snopes, που ήρθε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Και αυτό γιατί ο Λονγκ Μπουά δεν είναι καθαρόαιμος Πρασινολαίμης αλλά μίξη με Ινδικό Δρομέα. Παράλληλα το ύψος του δεν ήταν ένα μέτρο όπως ισχυριζόταν το Reddit, αλλά εβδομήντα εκατοστά, όπως διευκρινησαν φοιτητές του πανεπιστημίου που διαχειρίζονται τον λογαριασμό του Λονγκ Μπουά στο Instagram.

Όπως λένε οι ειδικοί, ο Πρασινολαίμης συνήθως έχει αγγίζει τα 60 εκατοστά, αλλά καθώς ο Λονγκ Μπουά είναι μίξη με Ινδικό Δρομέα, που είναι ψηλότερο πτηνό, αφού φτάνει τα 81 εκατοστά, είναι λογικό να έχει αυτό το ύψος.

Σύμφωνα με τους φοιτητές ο Λονγκ Μπουά έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στο πανεπιστήμιο πριν λίγα χρόνια. Μάλιστα πίστευαν πως κάποιοι τον άφησαν εκεί γιατί δεν το ήθελαν πια ως κατοικίδιο.

«Οταν τον πρωτοείδαμε το θέαμα ήταν λίγο παράταιρο, ενώ οι άλλες πάπιες δεν τον πλησίαζαν», είπε μία ομάδα φοιτητών.

Στην συνέχεια άρχιζαν να τον ταΐζουν γιατί σύχναζε έξω από την εστία που έμεναν.

«Τώρα πια έχει εντχθεί πλήρως με τις υπόλοιπες πάπιες, είναι κοινωνικός, λατρεύει να τον ταΐζουν οι επισκέπτες, ακόμα και το μπακάλικο του πανεπιστημίου, πουλάει τροφή για πτηνά, και ειδικά για υδρόβια πτηνά».

Πλέον απτελεί το σήμα κατατεθέν του πανεπιστημίου, ενώ το 2018 απέκτησε και προσωπικό λογαριασμό στο Instagram.

«Πιστεύουμε ότι είναι ωραίο που έχει τον δικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί και μοιράζεται φωτογραφίες με τους θαυμαστές του».

Να σημειωθεί ότι ο Λονγκ Μπουά είναι τόσο διάσημος και αγαπητός που ένας από τους θαυμαστές του έγραψε και τραγούδι που το ανέβασε στο YouTube.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.