Βίντεο: ‘Οταν μια μαμά – γορίλας είδε ένα νεογέννητο μωρό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επισκέπτρια σε ζωολογικό κήπο στη Βοστώνη απέδειξε ότι η μητρότητα είναι ένας δεσμός που ενώνει ανθρώπους μεταξύ τους, αλλά και με..ζώα, όπως δείχνει ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent.

Το βίντεο που δείχνει δύο μητέρες να κοιτάζουν ένα μωρό κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο μετά από ένα ταξίδι μιας οικογένειας στο ζωολογικό κήπο.

«Ήμουν απλά συγκλονισμένη», λέει η Έμιλυ Όστιν, από το Μέιν στο News Center Maine, μετά την επίσκεψη με τον άντρα της και το πέντε μηνών μωρό τους στον ζωολογικό κήπο του Φράνκλιν Παρκ, εκεί όπου τράβηξαν το βλέμμα ενός γορίλλα.

Η Έμιλυ λέει ότι ο γορίλλας, με το όνομα Κίκι, κοιτούσε το μωρό της «στοργικά» για αρκετά λεπτά.

Στην συνέχεια, η Κίκη πήρε το μικρό της, ένα γοριλάκι, επτά μηνών, με το όνομα Πάμπλο, και το κράτησε κοντά στο γυαλί του κλουβιού, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Οι μητέρες συνέχισαν να κοιτάζουν τα μωρά τους και να τα δείχνουν η μία στην άλλη, σαν να ήταν δύο μητέρες που συναντιόντουσαν σε οποιοδήποτε κοινωνική περίσταση. Η Κίκη προσπάθησε ακόμη και να αγγίξει το μωρό της Έμιλυ, παρά το γυαλί που τους χώριζε και «να του κρατήσει το χέρι».

«Το πρόσωπό της μαμάς – γορίλα ήταν τόσο ερωτευμένο. Έδειχνε το μωρό της και το μωρό μου».

«Όταν μπήκα στο ζωολογικό κήπο εκείνη την ημέρα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ζούσαμε αυτήν την εμπειρία», λέει η Έμιλυ.

Οι γορίλες και οι άνθρωποι είχαν ανέκαθεν αυτήν την μητρική σύνδεση. Ένα 3χρονο αγόρι διασώθηκε από έναν γορίλλα στο ζωολογικό κήπο του Μπρουκφιλντ στο Σικάγο το 1996.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.