Βίντεο: Έβαλε την Τesla στον αυτόματο πιλότο και κοιμόταν!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τροχονόμοι στο Ιλινόι των ΗΠΑ σταμάτησαν για έλεχγο την περασμένη Κυριακή έναν άνδρα που κοιμόταν πίσω από το τιμόνι μιας Teslaτου 2019, η οποία κινούταν κανονικά στον αυτοκινητόδρομο σε λειτουργία αυτόματου πιλότου.

Ενας από τους ελεγκτές της κυκλοφορίας τον είδε να έχει χαμηλώσει το κάθισμά του και να μην κοιτάζει το δρόμο. Ετσι το περιπολικό κινητοποιήθηκε άμεσα και ακολούθησε την Tesla για περίπου δύο μίλια με τις σειρήνες ενεργοποιημένες προτού ο οδηγός συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει.

«Σε ακολούθησα για περίπου δύο μίλια και κοιμόσουν» ακούγεται να του λέει ένας από τους αστυνομικούς σε πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το τμήμα του σερίφη. «Τα μάτια σου ήταν κλειστά. Καταλαβαίνω ότι έχεις αυτόματο πιλότο, αλλά αν κάτι συμβεί, δεν είσαι σε θέση να αντιδράσεις εγκαίρως».

Ο οδηγός επέμενε ότι ήταν απλώς κουρασμένος αλλά δεν κοιμόταν και πως ήταν καθοδόν για την δουλειά του όταν τον σταμάτησαν.

«Πλησιάσαμε δίπλα στο όχημά σου και κοιμόσουν. Καταλαβαίνω την επιλογή του αυτόματου πιλότου, αλλά πρέπει κι έτσι να είσαι ξύπνιος» του απάντησε ένας από τους τροχονόμους.

Οι αξιωματικοί του βεβαίωσαν κλήση για για απρόσεκτη οδήγηση και διέταξαν την κατάσχεση της Tesla, επειδή ο οδηγός δεν ήταν σε θέση να χειριστεί το όχημα.

Παρόμοια περιστατικά είχαν καταγραφεί σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στην ίδια περιοχή, τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο του 2020.

Το τμήμα του σερίφη διευκρίνισε ότι η Tesla υποχρεώνει τους χειριστές της να κρατούν στα χέρια τους το τιμόνι ανά πάσα στιγμή ακόμη και όταν χρησιμοποιούν τη δυνατότητα του αυτόματου πιλότου.

«Οι τρέχουσες λειτουργίες Autopilot απαιτούν ενεργή επίβλεψη οδηγού και δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο», σημειώνει η Tesla στον επίσημο ιστότοπό της.

Εξάλλου, μόλις πριν από ένα μήνα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο με Tesla χωρίς οδηγό στο Χιούστον.

Η αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας αυτοκινήτων δήλωσε τον Μάρτιο ότι έχει ξεκινήσει έρευνες για 27 ατυχήματα οχημάτων Tesla. Τουλάχιστον τρία από αυτά συνέβησαν πρόσφατα.

Ολα αυτά συμβαίνουν εν μέσω αυξανόμενου προβληματισμού και έρευνας σχετικά με το ημι-αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης της Tesla, την ώρα που η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει το ενημερωμένο λογισμικό «πλήρους αυτο-οδήγησης» σε περισσότερους πελάτες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.