Βίντεο: Έστρωσαν στο κυνήγι… ύαινες!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε ζόρικες ύαινες οι οποίες ήταν έτοιμες για μάχη μέχρι εσχάτων, αλλά… έκαναν πίσω, όταν αντίκρισαν μια αγέλη από αγριόσκυλα. Τα βάζουν με πολύ μεγαλύτερα και πιο δυνατά ζώα, χωρίς να διστάζουν να αντιπαρατεθούν ακόμη και με λιοντάρια και να τους κλέψουν το θήραμα.

Αυτή τη φορά, απέναντί τους ήταν μια αγέλη αγριόσκυλα. Τα σκυλιά ήταν πολύ μικρότερα σε μέγεθος, οπότε η κατά μέτωπο επίθεση και ο θρίαμβος έμοιαζε δεδομένος. Οι ύαινες ήταν πανέτοιμες να επιτεθούν. Όμως σε τέτοιους καβγάδες στην Αφρική τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Πολύ σύντομα, τα αγριόσκυλα απέκτησαν το πλεονέκτημα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έφτασαν σκυλο-ενισχύσεις. Τώρα ήταν τα σκυλιά που είχαν το πάνω χέρι.

Καταλαβαίνοντας ότι δεν τις παίρνει και πολύ να κάνουν τσαμπουκά, οι ύαινες-που επιβιώνουν στις δυσκολίες γιατί δεν ξέρουν μόνο να επιτίθενται αλλά και να υποχωρούν-έκαναν πίσω. Και δεν δίστασαν ούτε για μια στιγμή να κατεβάσουν το βλέμμα και να πάψουν να προκαλούν τα αγριόσκυλα.

Τα σκυλιά ήταν πολύ περισσότερα πλέον και η πλάστιγγα της αναμέτρησης είχε γύρει πολύ. Καλύτερα δειλοί και ζωντανοί, παρά ηρωικοί νεκροί πρέπει να σκέφτηκαν οι ύαινες και όπου φύγει-φύγει. Έτσι, άλλωστε θα μπορέσουν να ζήσουν για να πολεμήσουν με τα αγριόσκυλα και να λύσουν τις διαφορές τους μια άλλη μέρα, δεν νομίζετε;

Το βίντεο με τις δειλές ύαινες από το εθνικό πάρκο πάρκο Kruger στη Νότια Αφρική ανέβηκε στα social media και πολύ γρήγορα έγινε viral. Άλλοι χρήστες ύμνησαν τη στρατηγική τους για υποχώρηση, ενώ άλλοι είπαν πως οι ύαινες έπρεπε να πολεμήσουν γενναία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.