Τσαβούσογλου: Προκλητική δήλωση για «τουρκική μειονότητα» με το καλημέρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίγα λεπτά μετά την πρόωρη προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου έκανε ανάρτηση στο Twitter μιλώντας για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. 

Στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε από την άφιξή του ο Τσαβούσογλου έγραψε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα για να συναντήσω μέλη της τουρκικής μειονότητας στην δυτική Θράκη και να συζητήσω τις διμερείς μας σχέσεις».

O Μελβούτ Τσαβούσογλου συνοδεύεται τόσο από άνδρες της ασφάλειάς του όσο και από διπλωμάτες και πολλούς δημοσιογράφους. Η ελληνική διπλωματία βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για την επίσκεψη του Μελβούτ Τσαβούσογλου στην Θράκη, που χαρακτηρίστηκε «ιδιωτική». Οι προσδοκίες ωστόσο για βελτίωση των σχέσεων Άγκυρας – Αθήνας παραμένουν χαμηλές.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Ελλήνων μουσουλμάνων στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ενώ οι σκέψεις για περιοδεία στα Πομακοχώρια φαίνεται να απομακρύνονται καθώς οι σύλλογοι των κατοίκων της περιοχής με ανακοινώσεις τους τον κήρυξαν ανεπιθύμητο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.