Την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ολομέλεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ πέρασε και κατά την δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια Επιτροπή το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Mε ευρύτερη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L, περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%» και κατά την δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Επί της αρχής του σχεδίου νόμου, υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης θα εισαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι η ουσία του νομοσχεδίου δεν είναι η κατάργηση του υφιστάμενου νόμου που ψηφίσθηκε το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συμπλήρωσή του και η βελτίωσή του για να γίνει λειτουργικός και να προχωρήσουν οι επενδύσεις παραγωγής. «Η πολιτική είναι σκυταλοδρομία, δεν είναι μόνο αντιμαχία» είπε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «σε αυτό το νομοσχέδιο έχουμε μια προσπάθεια συνθέσεως».

Επισήμανε ότι τα πράγματα και η νομοθεσία σε ό,τι αφορά την φαρμακευτική κάνναβη, έχουν αλλάξει τόσο σε επίπεδο Ευρώπης, Αμερικής και ΠΟΥ και στο πλαίσιο αυτό το παρόν νομοσχέδιο «προσπαθεί να κάνει το επόμενο απαραίτητο βήμα», που είναι να επιτρέπεται η εξαγωγή ξηρού ανθού και κάθε φαρμακευτικής μορφής, που η παραγωγός εταιρεία στην Ελλάδα θα εξάγει με την απαραίτητη άδεια, σε μία χώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.