Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νοτιοδυτικής Ελλάδας: Να ανοίξουν άμεσα τα φροντιστήρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά για επτά ολόκληρους μήνες, με εξαίρεση τα τμήματα Γ΄ Λυκείου που ξεκίνησαν να λειτουργούν μόλις στις 10 Μαΐου.

Είναι γνωστό, ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, από το πρώτο κιόλας lockdown,  όλα τα Φροντιστήρια είχαν σταθερά γραμμή αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που σύστηνε η Επιτροπή των Επιστημόνων και αποφάσιζε η Πολιτεία. Όταν δε, ανοίγαμε τα Φροντιστήρια, φροντίζαμε να τηρούμε με πλήρη αυστηρότητα   όλα τα απαραίτητα μέτρα που εξασφάλιζαν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζομένους μας.

Μ΄ αυτή την ευθύνη και τα δείγματα γραφής που έχουμε δείξει, δεν κατανοούμε την επιμονή στη συνέχιση αυτού του τόσο μακροχρόνιου κλεισίματος των Φροντιστηρίων. Είναι οξύμωρο ένας μαθητής να μπορεί να πάει πια στο σχολείο του, στην καφετέρια ή σε ένα κατάστημα εστίασης, να μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε κατάστημα και να ψωνίσει, να μπορεί να μετακινηθεί διαδημοτικά και να υπάρχει αυτή η ιδιότυπη αντιμετώπισή μας. Είναι οξύμωρο να έχουν ανοίξει σχεδόν όλες οι επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες και τα Φροντιστήρια να παραμένουν κλειστά.Ζητάμε η ρύθμιση αυτή να επανεξεταστεί. Όπως στηρίζουμε το Σύστημα Παιδείας και την προετοιμασία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για να δώσουν με επιτυχία την μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έτσι πρέπει να μας δοθεί και η δυνατότητα  στήριξης των μαθητών όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, δεδομένου των μορφωτικών κενών που δημιουργήθηκαν από το κλείσιμο των σχολείων. Ευελπιστούμε πως αυτή τη φορά θα πρυτανεύσει η φωνή της λογικής και θα εισακουστούμε. Αλλιώς δημιουργείται η εντύπωση ότι μόνο όταν ένας κλάδος εκφράζει έντονα την δυσαρέσκεια (που υπάρχει) εισακούγεται.

 

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Φάκος Κοσμάς                                                Μπακέττας Ιωάννης

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.