Στον ανακριτή σήμερα ο Μένιος Φουρθιώτης – Η ώρα της απολογίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σήμερα το πρωί ο 35χρονος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης θα οδηγηθεί εκ νέου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή για να απολογηθεί για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοοφορία. Επιπλέον, κατηγορείται για τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησία, της ηθικής αυτουργίας στη προμήθεια, κατοχή βόμβας, της ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένα φθορά, της απόπειρας εκβίασης, της ψευδούς καταγγελίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Στον ανακριτή και οι δύο κατηγορούμενοι

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν και οι δύο φερόμενοι δράστες των δύο επιθέσεων στο σπίτι του και της απόπειρας ανθρωποκτονίας αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία οι οποίοι κατηγορούνται για τρία κακουργήματα και έξι πλημμελήματα. Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν είναι αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.  Στον ανακριτή θα βρεθεί και ο αδελφός του ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων που αντιμετωπίζει αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες ενώ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας, θα αποφασίσουν εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Ο 35χρονος παρουσιαστής έχει κρατήσει «κλειστά» τα χαρτιά του και προανακριτικά αρκέστηκε να πει ότι θα μιλήσει μόνο ενώπιον των δικαστικών αρχών.

«Για όλα φταίει ο Φουρθιώτης»

Από την άλλη οι φερόμενοι δράστες των δύο επιθέσεων με καλάσνικοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του στο Διόνυσο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, παρότι και αυτοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κατέληξαν ότι για όλα…φταίει ο Φουρθιώτης.

ο κατηγορούμενος Σ.Γ. ισχυρίστηκε ότι ήταν άνεργος και του είχε ζητήσει ο συγκατηγορούμενος του Π.Γ. να συμμετάσχει στην φύλαξη του παρουσιαστή μαζί του. “Όσον αφορά τις κατηγορίες απάντησε ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία έχει αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις” επισημαίνεται στο διαβιβαστικό.

Σχετικά με την ταυτοποίηση  του DNA του στο σάκο που εντοπίστηκε στο σημείο της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, ο 48χρονος υποστήριξε  ότι “είχε αφήσει έναν σάκο ορειβασίας στο κανάλι “Έψιλον” και δεν ήταν ο ίδιος που είχε πράξει τις αποδιδόμενες ενέργειες”.

Από την πλευρά του, ο 42χρόνος Π.Γ. επισήμανε ότι με τον παρουσιαστή δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις δούλευε στο κανάλι “Έψιλον” ως φύλακας και ότι κάποιες φορές τον συνόδευε στις μετακινήσεις από και προς το κανάλι που εργαζόταν. “Τις τελευταίες ημέρες πήγαινε στην συνοδεία του από κοινού με το Σ.Γ. σχεδόν καθημερινά καθώς ο πρώτος φοβόταν πρώην αστυνομικό της φύλαξης του, ο οποίος είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει” τονίζεται στο διαβιβαστικό και σημειώνεται: “ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει στον Π.Γ. να του βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε”, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται ο ίδιος”.

«Ήμασταν κοντά στο σπίτι αλλά για άλλο λόγο»

Επιπλέον, κατέθεσε ότι “την επίμαχη ώρα την 16η Απριλίου 2021 που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί βρισκόταν από κοινού με το Σ.Γ. πέριξ της οικίας του Φουρθιώτη για διαφορετικό όμως λόγο”, ενώ σύμφωνα με το διαβιβαστικό εκείνος ήταν που έδειξε στους αστυνομικούς το μήνυμα που δέχτηκε από το Μ. Φουρθιώτη στις 01:55  τη 16η Απριλίου, περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών, στο οποίο αναφερόταν: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

Πλέον, ανακριτής και εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, των κατηγορουμένων θα αποφασίσουν την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, εάν δηλαδή θα κριθούν προσωρινά κρατούμενοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή μη.

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.