Κόντε: «Αφιερώνω τον τίτλο στην γυναίκα μου, την κόρη μου και τα αδέρφια μου»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά από τέσσερα πρωταθλήματα στον πάγκο της Γιουβέντους στις ισάριθμες σεζόν που ήταν στον πάγκο της (2010-2014) ο Αντόνιο Κόντε τα κατάφερε και στην Ίντερ καθώς στη δεύτερη σεζόν του στους Μιλανέζους τούς οδήγησε στην κατάκτηση του σκουντέτο, 11 χρόνια μετά από το αμέσως προηγούμενο που είχαν πάρει με τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Το φετινό μάλιστα έχει ιδιαίτερη γλύκα για τους οπαδούς της αφού ξεπέρασαν σε σκουντέτι την συμπολίτισσα Μίλαν (19 έναντι 18 πλέον) και ο Αντόνιο Κόντε δεν θα μπορούσε να κρύψει την ευτυχία του για το σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας του με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν ακόμα για το φινάλε της φετινής Serie A.

«Νομίζω ότι το βήμα που κάναμε τη φετινή σεζόν μάς οδήγησε στον τίτλο και θα πρέπει να απολαύσουμε το παρόν. Έχουμε άλλα τέσσερα ματς για να απολαύσουμε αυτές τις στιγμές. Μέσα σε μία σεζόν πρέπει να προσπαθείς να είσαι απρόβλεπτος και αυτό πετύχαμε φέτος.

Δεν μπορείς πάντα να αμύνεσαι ή πάντα να επιτίθεσαι, θα πρέπει να ξέρεις πότε να πιέζεις. Εκεί βελτιωθήκαμε, διαβάζοντας το παιχνίδι και βρίσκοντας αυτές τις στιγμές. Μία ομάδα δεν μπορεί για 90 λεπτά να ασκεί φουλ πρέσινγκ.

Οι αντίπαλοι στην Ιταλία σε μελετούν και βρίσκουν τρόπους να εξουδετερώσουν τα δυνατά σου σημεία. Εάν είσαι υπομονετικός και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσεις και έχεις και μία ομάδα που έχει καλή φυσική κατάσταση, ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα ο αντίπαλος θα χάσει την έντασή του», δήλωσε αρχικά ο Κόντε, ο οποίος σε ερώτηση για το που αφιερώνει τον τίτλο, είπε:

«Αφιερώνω το πρωτάθλημα σε όλα τα κοντινά μου πρόσωπα, τη γυναίκα μου, την κόρη μου, τα αδέρφια μου. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Λέλε Οριάλι (σ.σ. ήταν στο επιτελείο του Κόντε στην εθνική Ιταλίας και τον ακολούθησε στην Ίντερ) που είναι πολύ σημαντικός για μένα και με έχει επηρεάσει μέσα στο πέρασμα των χρόνων».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.