Σία Αναγνωστοπούλου: Ζητά την άμεση λήψη μέτρων στήριξης όλων των εργαζόμενων στον χώρο του πολιτισμού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ανακοίνωση:

Η επαναλειτουργία των θερινών κινηματογράφων και των υπαίθριων χώρων πολιτισμού, σχεδόν μετά από ένα χρόνο που παρέμεναν κλειστά, είναι σίγουρα ένα ενθαρρυντικό πρώτο βήμα για την πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου.

Ωστόσο, οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που καταγράφηκαν ήδη από τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των θερινών κινηματογράφων, καθιστούν αναγκαία την επανεξέταση των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας τους, ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες απώλειες εσόδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περιορισμοί στην πληρότητα, επιβάλλουν στην πραγματικότητα τη λειτουργία των κινηματογράφων με αίθουσες γεμάτες το πολύ μέχρι 50% και όχι με 75%, όπως γίνεται λόγος στις σχετικές ΚΥΑ. Επιπλέον σημαντικό ζήτημα είναι και ο περιορισμός του ωραρίου, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απαγορευτικός για δεύτερη προβολή ταινίας.

Για τους λόγους αυτούς ερωτάται η Υπουργός Πολιτισμού τι προτίθεται να κάνει σχετικά με την πληρότητα των αιθουσών, την ελαστικοποίηση των ωραρίων και κυρίως για την συνολική στήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και οικονομική ενίσχυσή τους κατά τους θερινούς μήνες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.