Πάτρα: Τα πρώτα ονόματα του Διεθνούς Φεστιβάλ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jazz +Πράξεις, συναυλίες, αφιερωμάτα κ.ά περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Πέραν των ήδη γνωστών εκδηλώσεων που εντάσσονται και στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας περιλαμβάνει και πολλή μουσική.

Ετσι, από την 1η έως τις 3 Ιουλίου στα Παλαιά Σφαγεία, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Jazz +Πράξεις, μία από τις πιο επιτυχημένες ενότητες του Φεστιβάλ. Μία εκ των εκδηλώσεων που θα ενταχθούν σε αυτή την ενότητα, θα αφορά στη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και θα έχει τίτλο «τα μπλουζ του Θάνου», στην οποία θα συμμετέχουν οι Θύμιος Παπαδόπουλος, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Μαξίμ Δράκος, David Lynch, Καλλίστρατος Δρακόπουλος και ο Χρήστος Θηβαίος στην ερμηνεία. Η συγκεκριμένη συναυλία θα είναι και αυτή που θα ανοίξει την ενότητα.

Ομως, οι αφιερωματικές βραδιές στον Θάνο Μικρούτσικο δεν σταματούν εδώ, καθώς στις 13 Ιουλίου στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» θα παρουσιαστεί η παράσταση «τους προβολείς στήσε» με μουσικές και τραγούδια από το θέατρο. Ερμηνευτές θα είναι οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης και Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ θα απαγγείλει η ηθοποιός Ρένια Λουιζίδου.

Μεγάλη παρουσία στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας θα έχει και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων. Στο Φεστιβάλ εντάσσεται λοιπόν και η συναυλία της ΟΝΕ στις 26 Ιουνίου, στα εγκαίνια των Παλαιών Σφαγείων, όπως είχαμε γράψει με τους Γιώργο Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Θεόδωρο Νικολάου και Κορίνα Λεγάκη, αλλά και η παράσταση στις 9 Σεπτεμβρίου με τίτλο «φορώντας χρώματα ανοιχτά» για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Γ. Σεφέρη με τους Γ. Κότσιρα, Ν. Νέγκα και Γ. Στάνκογλου στο Εργοστάσιο Τέχνης. Οπως είχε γράψει η «Π», η συγκεκριμένη συναυλία θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού.

Στις 30 Ιουλίου στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» θα εμφανιστεί η Νατάσα Μποφίλιου που θα έρθει στην Πάτρα με το συγκρότημά της.

Οσον αφορά στο Δημοτικό Ωδείο, τα σχήματά του, θα παρουσιάσουν τρεις συναυλίες στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων τον Ιούλιο, με έργα κλασικών συνθετών και μία συναυλία των Αύγουστο με σολίστ τον πιανίστα Αναστάσιο Πάππα.

Παράλληλα, και φέτος αναμένεται να συνεχιστούν ενότητες όπως το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, διάρκειας δέκα ημερών, για το οποίο όμως αναζητείται νέος χώρος καθώς στο θέατρο της Κρήνης πραγματοποιούνται εργασίες. Επίσης, θα συνεχιστεί και το Βήμα Νέων Καλλιτεχνών, ενώ ήδη οι υπεύθυνοι έχουν συγκεντρώσει έναν μεγάλο όγκο προτάσεων, τις οποίες προγραμματίζουν για Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Και το Φεστιβάλ στις γειτονιές αναμένεται να δώσει και φέτος το παρών, ενώ ο Πολιτιστικός Οργανισμός βρίσκεται σε επαφή εμ τους εκπολιτιστικούς συλλόγους.

Ο δημοτικός κινηματογράφος θα έχει παρουσία στο Διεθνές Φεστιβάλ, με τρεις προβολές την εβδομάδα, ενώ όσον αφορά στις θεατρικές παραστάσεις, ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι το Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» που προσφέρει μεγάλη χωριτικότητα και ήδη οι προτάσεις είναι αρκετές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.