Μουσείο Γουναρόπουλου: Διαδικτυακές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σειρά διαδικτυακών δράσεων θα παρουσιάσει, τις επόμενες δύο εβδομάδες, το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων 2021, που έχει οριστεί η 18η Μαΐου. Θα προβληθούν διαλέξεις αλλά και εκθέσεις με ενδιαφέρουσα θεματολογία και το κοινό να έχει την ευκαιρία να τις παρακολουθήσει δωρεάν, χωρίς προεγγραφή.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, στην πλατφόρμα zoom, στον σύνδεσμο που θα εμφανίζεται στον ιστότοπο του μουσείου, στην ενότητα «Εκδηλώσεις» και με live steaming στο facebook.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Σάββατο 15 Μαΐου, 11:00-12:00

Διάλεξη με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην ευρωπαϊκή ζωγραφική και χαρακτική του 19ου αιώνα» από τη Διονυσία Γιακουμή, Δρ Ιστορίας της Τέχνης – Επιμελήτρια Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου
Τρίτη 18 Μαΐου, 19:00-20:00

Παρουσίαση της έκθεσης «Μεταξύ ουρανού και γης. Σύγχρονη Ιαπωνική χαρακτική» σε μορφή διάλεξης από τη Διονυσία Γιακουμή, Δρ Ιστορίας της Τέχνης – Επιμελήτρια Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου

Σάββατο 22 Μαΐου, 11:00-12:00

Διάλεξη με θέμα «Προσωποποιήσεις της Ελλάδας στην τέχνη του 19ου αιώνα» από τη Σταλίνα Βουτσινά, Δρ Ιστορίας της Τέχνης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.