Παπαευαγγέλου: Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Στενοχωριέμαι πολύ όταν ακόμη και σήμερα διάφοροι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή μόρφωσης, με ρωτούν αν θα πρέπει να εμβολιαστούν» δήλωσε αναφορικά με τους εμβολιασμούς, η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μιλώντας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως ο εμβολιασμός αποτελεί ξεκάθαρα το πιο ισχυρό μας όπλο.

«Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τον εαυτό τους και τους γύρω τους» είπε η λοιμωξιολόγος που απανέλαβε πως βρισκόμαστε εν όψει ενός αγώνα δρόμου για να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν την ανάπτυξη πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων.

Μειώνεται ο αριθμός νέων εισαγωγών και διασωληνωμένων
Περιγράφοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, το μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό σημείωσε πως όλοι οι δείκτες δείχνουν σαφή αποκλιμάκωση. Το τελευταίο 24ωρο, σε σύνολο 60.000 τεστ κορωνοϊού, διαπιστώθηκαν 2.691 νέα κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν σε 749.

Μεταξύ άλλων, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία εμφανίζουν σταθερά πτωτική πορεία για 4η εβδομάδα, με τον μέσο όρο του επταημέρου να είναι στις 391 την ημέρα.

Πλέον, ο αριθμός των νέων εισαγωγών είναι μικρότερος από εκείνους που παίρνουν εξιτήριο. Συνολικά 4.900 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι
Άλλωστε, φαίνεται πως ο εμβολιασμός έχει αλλάξει και την εικόνα των βαριά ασθενών σε ΜΕΘ-Covid. Πλέον, στις ΜΕΘ, λόγω κορωνοϊού, τη θέση των υπερηλίκων καταλαμβάνουν νέοι 35-με 55 ετών που σήμερα αποτελούν το ¼ των διασωληνωμένων, σημείωσε η κα. Παπαευαγγέλου. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Ωστόσο, η Βάνα Παπαευαγγέλου δεν έκρυψε την ανησυχία της για τις εικόνες συνωστισμού το Πάσχα. «Σημαντικό είναι ότι το ποσοστό θετικότητας παρέμεινε σταθερό στο 4,3%. Κάτω από 20.000 τα γνωστά ενεργά κρούσματα, για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε τα στοιχεία για το Πάσχα, αλλά έχουμε κάποιες ενδείξεις για αυξήσεις σε τοπικό επίπεδο. Το άνοιγμα της εστίασης και ο καλός καιρός έφερε χαμόγελο και αισιοδοξία. Ωστόσο είμαστε ανήσυχοι, διότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ψηλά» σημείωσε με έμφαση.

 

 

 

 

 

 

 

 

iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.