ΚΙΝΑΛ για την πυρκαγιά στην Κορινθία: Αβουλοι και μοιραίοι, περιμένουν να σβήσει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Ακόμη μια φορά απαράσκευοι, ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για την αντίδραση της κυβέρνησης στη μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΚΙΝΑΛ: «Η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, πριν από 3 εβδομάδες, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία για τις τραγικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η κυβερνητική αβελτηρία: Κανένα έργο πρόληψης δεν είχε γίνει σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο. Ούτε και στον Σχίνο. Ούτε ζώνες πυρόσβεσης υπήρχαν ούτε καθαρισμοί έγιναν».

Επίσης, το ΚΙΝΑΛ επικρίνει τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών και τη Δασική Υπηρεσία πως παρακολουθούν απαθή και επισημαίνει ότι «ακόμη περιμένουμε την αποκάθαρση αρμοδιοτήτων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός μετά τον χιονιά και τις καταστροφές της «Μήδειας»».

Καταγγέλλει δε ότι δεν λειτούργησε «το πολυδιαφημισμένο 112», ενώ οι δασικοί χάρτες έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες.

«Άβουλοι και μοιραίοι, οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της πρόληψης της καταστροφής παρακολουθούν τις ρίψεις των εναέριων μέσων», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Επιτόπια επίσκεψη στον χώρο της μεγάλης πυρκαγιάς στον Σχίνο Κορινθίας και το Αλεποχώρι καθώς και στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής, θα πραγματοποιήσει αύριο, 21/05, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καμίνη και τον γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτη Καρκατσούλη. Τους δύο εκπροσώπους του Κινήματος Αλλαγής θα συνοδεύσει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Αγγελόπουλος.

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής θα ενημερωθεί από τα πλέον αρμόδια χείλη για την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς, τον κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και οικισμούς και τις καταστροφές που έχουν ήδη προκληθεί.

Κατά την επίσκεψη θα γίνουν επίσης συναντήσεις με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς της περιοχής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.