Ηράκλειο: Γυναίκα στο νοσοκομείο με συμπτώματα θρομβοπενίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταγράφηκε ακόμα ένα περιστατικό που φαίνεται ότι μπορεί να συνδέεται με παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca.

Πρόκειται για νεαρή γυναίκα που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, με συμπτώματα θρομβοπενίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ,η γυναίκα που δεν είχε υποκείμενο νόσημα, εμβολιάστηκε πριν από 15 ημέρες, με το εμβόλιο της AstraZeneca και στη συνέχεια εμφάνισε τα ανησυχητικά συμπτώματα και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού να εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca αποκλειστικά οι νεαρές ηλικίες που είναι οι ηλικίες υψηλού κινδύνου, για την εμφάνιση θρομβώσεων από το συγκεκριμένο εμβόλιο , έχει προκαλέσει ερωτηματικά και αντιδράσεις ,με δεδομένο ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης είτε έχει αποσυρθεί τελείως το συγκεκριμένο εμβόλιο είτε γίνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες ,για τις οποίες έχει δείξει ότι είναι περισσότερο ασφαλές.

Ανησυχία προκαλούν οι μεταλλάξεις του ιού που εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνουν τουλάχιστον κατά το 1/3 ,την αποτελεσματικότητα των εμβολίων .Στη χώρα μας οι υγειονομικές αρχές παρακολουθούν στενά την εμφάνιση μιας μετάλλαξης που την έχουν χαρακτηρίσει ως Αθηναϊκή γιατί εντοπίζεται κυρίως στην Αττική και είναι ανησυχητική γιατί φέρει στελέχη από τη Βραζιλιάνικη και την Αφρικανική μετάλλαξη που γνωρίζουμε ότι εμφανίζουν ανθεκτικότητα τόσο στα εμβόλια όσο και στη φυσική νόσηση.

Το θετικό είναι ότι ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών. Η διαδικασία των προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο και ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.