Ημέρα εθνικού πένθους στο Ισραήλ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στο Ισραήλ, όπου οι αρχές κήρυξαν ημέρα πένθους τη σημερινή μετά τον θάνατο 45 ανθρώπων, μεταξύ αυτών παιδιών, κατά τη διάρκεια ενός εβραϊκού θρησκευτικού φεστιβάλ.

«Καταστροφή», «τραγωδία», «κυβερνητική αποτυχία»: Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου είναι ενδεικτικά σήμερα, στις πρώτες εφημερίδες που δημοσιεύτηκαν στο Ισραήλ μετά το ποδοπάτημα που συνέβη νωρίς το πρωί της Παρασκευή στο Όρος Μερόν, στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς οι εφημερίδες δεν εκδίδονται το Σάββατο, ημέρα ανάπαυσης.

Οι πρώτες κηδείες τελέστηκαν από το απόγευμα της Παρασκευής σε αυτό που ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές» στην ιστορία του εβραϊκού κράτους, μετά τη δημιουργία του το 1948.

Έπειτα από μια διακοπή λόγω του Σαββάτου, οι ταφές ξεκίνησαν εκ νέου το βράδυ της ίδιας ημέρας. Και οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των νεκρών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τέσσερις Αμερικανοί και δύο Καναδοί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.