Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Σμέρνα – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νεότερη ενημέρωση:  Στην οριοθέτηση του πύρινου μετώπου στην περιοχή Σμέρνα του δήμου Ζαχάρως της Ηλείας έχουν προχωρήσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά στην δασική έκταση εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, περίπου στις 11 χθες το βράδυ και αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με δυνάμεις να καταφθάνουν ακόμα και από την Πάτρα.

Από αερόστατο ευχών

Η φωτιά στη Σμέρνα ήταν ορατή ακόμα και από τον Πύργο, όπως αναφέρει το ilialive. Όσοι την αντιλήφθηκαν θυμήθηκαν τις δραματικές στιγμές της 24ης Αυγούστου, τότε που ολόκληρος ο Λαπίθας είχε λαμπαδιάσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες που είχαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά είναι πιθανό να προκλήθηκε από αερόστατο ευχών που παρασύρθηκε από τον άνεμο και κατέπεσε τελικά στην περιοχή της Σμέρνας. Η περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά είναι ιδιαίτερα δύσβατη και με επικίνδυνο ανάγλυφο για να περάσει κάποιος ιδιαίτερα τη νύχτα. Ωστόσο το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αρκετή δουλειά για να ερευνήσει την υπόθεση.

Πρώτη ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Σμέρνα, στη Ζαχάρω. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έδωσαν ολονύχτια μάχη και εξακολουθούν να επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, κάτι το οποίο δεν έχει καταστεί μέχρι ώρας δυνατό.

Πιο συγκεκριμένα στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ η φωτιά είχε ήδη κάψει τουλάχιστον 20 στρέμματα αναγεννημένου δάσους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.