Έτσι ξεκινά η πρακτική άσκηση στις σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τη Δευτέρα 24 Μαΐου επιτρέπεται η διενέργεια της πρακτικής άσκησης των μαθητευομένων στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του προγράμματος της μαθητείας σε εργασιακό χώρο, με τη διενέργεια self test μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας.

  • Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από τους μαθητευόμενους και επίδειξης του αρνητικού αποτελέσματος στον φορέα υποδοχής του μαθητευομένου.
  • Η τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στον φορέα όπου οι μαθητευόμενοι πραγματοποιούν την πρακτική άσκηση.

Οι ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ συνεχίζουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας. Στην ανωτέρω ΚΥΑ αναφέρονται αναλυτικά οι οδηγίες εφαρμογής των κανόνων υγιεινής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Παρατείνεται η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στις εκπαιδευτικές δομές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και συνεχίζεται η υποχρεωτική διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας στα ΙΕΚ του Οργανισμού.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων, τα οποία δεν δύνανται να πραγματοποιηθούν με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με φυσική παρουσία καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών, εντός των εργαστηριακών χώρων, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.

Τέλος, πραγματοποιείται η διενέργεια των εργαστηριακών μαθημάτων στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ με φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω ΚΥΑ.

Η ανακοίνωση

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.