Έχει δίκιο η Αλεξάνδρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb έκανε η Αλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ – πανεπιστήμιο Πατρών, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων ζώων), μέσω της οποίας λέει τα πράγματα με το όνομά τους:

Έτσι εις μνήμην των καλών κυνηγών, που έχουν το θράσος να έχουν και γνώμη για το νομοσχέδιο προκειμένου να υποστηρίξουν κι άλλο την ασυδοσία τους. Απειλούν θεούς και δαίμονες, ότι θα χάσει η κυβέρνηση τις βρόμικες ψήφους τους. Βέβαια μην ξεχνάμε τους υπουργούς και βουλευτές κυνηγούς από κάθε κατεύθυνση που είναι «μία από τα ίδια» και ποτέ δεν έμαθαν τίποτα περί Ηθικής, Δικαίου, Ευζωίας των μη ανθρώπινων Ζώων,
Σας παρουσιάζω λοιπόν τη Τζίλντα, την πιο καλή ψυχή του κόσμου. Βρέθηκε πριν 2 χρόνια εγκαταλελειμμένη κοντά στη δουλειά μου, γριούλα πια, να βλέπει ελάχιστα, σερνόμενη στη γη με παραμορφωμένο το ένα πίσω πόδι, μόνο κόκκαλα, πεινασμένη, διψασμένη κι άρρωστη με όλες τις ασθένειες σκύλων, ενώ είχε πάνω της τόσα τσιμπούρια που έτρεχαν αίματα από το λαιμό της και νόμισα στην πρώτη επαφή πως ήταν πληγωμένη. Είχε τσιπάκι ακαταχώρητο (η συνηθισμένη τακτική των κυνηγών) και πετάχτηκε ως άχρηστο εργαλείο στα γεράματά της (επίσης η αγαπημένη τακτική των κυνηγών). Σκέφτομαι πόσες άλλες γέννες της θα είχαν την ίδια κατάληξη.
Κατάφερε να επιβιώσει μετά από μακρά κτηνιατρική φροντίδα και θεραπείες, κάνει μόνιμα σαν τρελή για το φαγητό, δίνει αγάπη και καλοσύνη σε ανθρώπους και άλλα ζώα, στην αρχή φοβόταν την οποιαδήποτε απότομη κίνηση κι έτρεχε να κρυφτεί σε μια άκρη, μα τώρα πια δείχνει να έχει ξεχάσει τους κακοποιητές της γιατί διαθέτει τη μεγαλοψυχία που σ’ αυτούς λείπει. Βλέπει τα πουλιά και ειδοποιεί φωνάζοντας, ωστόσο περνάει αμέσως στην αδιαφορία γιατί προτιμάει την ήσυχη ζωή. Κάποιες χειμωνιάτικες μέρες έχει δεχτεί να κοιμηθούν στη ράχη της μωρά γατάκια που βρέθηκαν στο δρόμο μας εγκαταλελειμμένα.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.