Από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ο Συμεών Κεδίκογλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την απόφασή του να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου. Την Παρασκευή, μάλιστα, συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο Συμεών Κεδίκογλου προσθέτει το όνομά του στα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποφάσισαν να ενταθούν στον ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής κ.α.).

Σε ανάρτησή του στο Facebook μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Συμεών Κεδίκογλου εξήγησε γιατί εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ, τον φορέα της δημοκρατικής παράταξης, όπως είπε.

Έγραψε ο Συμεών Κεδίκογλου: «Καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς: η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ο πελατειασμός, η ανάλγητη πολιτική εναντίων των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών. Απέναντι στέκονται όσοι αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί πολίτες: από την αριστερά έως και το κέντρο, τους ενώνει η κοινή διαδρομή αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη. Παραμερίζοντας επιμέρους διάφορες πρέπει να ενωθούν και να συμπαραταχθούν ώστε να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές αυτό που στον τόπο μας ιστορικά αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία. Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες!».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κεδίκογλου ήθελε να έρθει

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνάντηση «ο πρώην βουλευτής ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε την επιθυμία του να στρατευθεί στον κοινό αγώνα για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταστρατηγεί βάναυσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καθώς και για τη προοπτική νίκης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και της προοδευτικής παράταξης, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.