Ανοίγουν μουσεία, θέατρα, συναυλίες, παραλίες, ωδεία – Οι ημερομηνίες αναλυτικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η Επιτροπή έδωσε το “πράσινο φως” για το άνοιγμα των Μουσείων, των θερινών σινεμά αλλά και των αθλητικών ακαδημιών.

Αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες στις 14/5 ανοίγουν τα Μουσεία, στις 21/5 τα θερινά σινεμά και μια εβδομάδα μετά και συγκεκριμένα στις 28 Μαϊου θα μπορούν να γίνονται και παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα. Από τις 17/5 ξεκινούν και οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους με συμμετοχή μέχρι 10 άτομα.

Για σταδιακή επιστροφή σε κανονικότητα μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Από το Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Από τις 10 Μαΐου: ανοίγουν τα σχολεία με self test

Από 21 Μαιου τα θερινά σινεμά

από 17 Μαΐου ΙΕΚ και κολέγια

Αναλυτικά από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες.

Από 8 Μαΐου μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Την Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία και γυμνάσια με βεβαίωση αρνητικού self test για μαθητές, καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με την διενέργεια εξετάσεων όπως πανελλήνιες και εξετάσεις τίτλων επάρκεια ξένων γλωσσών.

Επίσης 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και επανεκκινούν ορισμένες διαδικασίες σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια.

Από 17 Μαΐου επαννεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος της πιστοποίησης απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.Επιπλέον βήματα ανάσας ελευθερίας.

Τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.Τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους ανοίγουν 21 Μαΐου με 75% πληρότητα.Τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους ξεκινούν στις 28 Μαΐου μόνο με καθήμενους και πληρότητα 50%.

Τα ωδεία επαναλειτουργούν με αναλογία 1/1 από 17 Μαΐου.Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμού στις 17 Μαΐου.Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως πάρθηκαν αποφάσεις για αθλητισμό και εστίαση που θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Το χρονοδιάγραμμα αναλυτικά
Στις 08/05 ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες.
Στις 08/05 μειώνεται το εμβαδόν ανά πελάτη στα μαγαζιά.
Στις 10/05 ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.Προϋπόθεση η διενέργεια των self test.
Στις 10/05 ανοίγουν τμήματα φροντιστηρίων και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις.
Στις 10/05 ανοίγουν και τα δικαστήρια
Στις 14/05 ανοίγουν όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας.
Στις 17/05 ξεκινούν προπονήσεις οι Αθλητικές Ακαδημίες.
Στις 17/05 οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
Στις 17/05 επαναλειτουργούν και τα Ωδεία σε όλη τη χώρα.
Στις 21/05 επαναλειτουργούν θερινά σινεμά και κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.
Στις 28/05 ξεκινούν και οι συναυλίες. Η πληρότητα πρέπει να είναι στο 50% και αφορά μόνο καθήμενους.

 

 

 

 

 

 

 

dikaiologitika.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.