Αυτόν τον βασικό κανονισμό των κυπέλλων ετοιμάζεται να καταργήσει η UEFA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αυτό που κάποτε θεωρούταν θέσφατο και οι οπαδοί θεωρούσαν δεδομένο πως δεν θα άλλαζε ποτέ, μιας που αφορά έναν από τους αρχαιότερους κανονισμούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στο να μας αποχαιρετήσει και να μπει μια και καλή στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αναφερόμαστε στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, όπου σε περίπτωση που δύο ομάδες σε μία νοκ-άουτ φάση έχουν σημειώσει ίδιο αριθμό τερμάτων, τότε εκείνη που είχε πετύχει περισσότερα μακριά την έδρα της έπαιρνε την πρόκριση, αφού μετρούσαν ουσιαστικά «διπλά».

Κάτι τέτοιο όμως τείνει να εξαφανιστεί, με την επιτροπή διοργανώσεων της UEFA να συνεδριάζει σήμερα και να παίρνει την απόφαση να αποσύρει αυτόν τον κανονισμό από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δημοσιογράφος, Μάρτιν Ζίγκλερ, μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Twitter, τονίζοντας πως το μόνο που απομένει για την επικύρωση αυτής της απόφασης είναι να εγκριθεί και από την αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.