Άφησε αποτύπωμα…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, θυμάται -μέσω της κάτωθι ανάρτησης στο fb:

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού σήμερα και η σκέψη μου πήγε, αβίαστα, μια δεκαετία πίσω…στα χρόνια 2007 και 2008. Δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Πατρών τότε.
Αν και διανύαμε τα χρόνια της πλασματικής ευμάρειας, οι υποδομές του πολιτισμού τελούσαν υπό κατάρρευση ενώ καταγραφόταν ένας εκφυλισμός των πολιτισμικών δράσεων.
Αντίθετα, η δική μου πεποίθηση ήταν οτι ο Πολιτισμός έχει σημείο εκκίνησης το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να το παρακάμπτει όποιος θέλει να εμπλέκεται στη διαδικασία παραγωγής του.
Και σημείο εκκίνησης ειναι, αναντίρρητα, οι υποδομές και η υψηλών προδιαγραφών παρεχόμενη παιδεία. Θυμήθηκα, λοιπόν, και βρήκα, εύκολα, μια επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Ενηλίκων Μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών (τα φυλάω σαν κόρη οφθαλμού γιατί είναι ό,τι πολύτιμο έχω κερδίσει απο την ενασχόληση μου με τα κοινά) την οποία και σας παραθέτω για των λόγων μου τα αληθή. Είχε να κάνει, μεταξύ άλλων, με την εκ βάθρων ανακαίνιση του νεοκλασικού κτηρίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών επι της οδού Αράτου, τόσο απο τεχνικής απόψεως όσο και αισθητικής. Με αντικατάσταση πλήρως της σκεπής, επιχρίσματα, ελαιοχρωματισμούς, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές ανακαινίσεις, αποκατάσταση του πατώματος, ειδικές ηχομονωτικές εργασίες και πολλά άλλα.
Όμως για να διατηρηθούν τα παλιά νεοκλασικά κτήρια πρέπει να τα αγαπάς και να τα φροντίζεις…και, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να φροντίζουν οι επόμενοι, έστω, να ξεβουλώνουν τα λούκια μια -δυο φορές το χρόνο, στην αρχή και ενδιάμεσα στον χειμώνα.
Λιγα χρόνια μετά, πλημμύρισε μερικές φορές και άρχισαν να πέφτουν οι σοβάδες…με ό,τι αυτό, συνήθως, συνεπάγεται.
Υ.Γ. Φυσικά και δημιουργήσαμε και ποικίλους νέους θεσμούς όπως οι μουσικές Κυριακές του Ιουνίου στον κήπο του Σκαγιοπουλείου κ.α.
…και μερικές φωτογραφίες(πως το βρήκα το 2007 και πως έγινε μετά την ανακαίνιση) για να ανακαλέσετε μνήμες κάποιοι απο εσάς…και για να μαθαίνουν την ιστορία και οι νεώτεροι.
Φυσικά με τα λιγότερα χρήματα και απο τον προϋπολογισμό, αυστηρά, του Δημοτικού Ωδείου.
                                                                                                            ΠΡΙΝ…
                                                                                                  ΚΑΙ ΜΕΤΆ…
 
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.