Βίβιαν Σαμούρη: Ιδού γιατί ήρθε στην Πάτρα ο κ. Πέτσας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρέμβαση, για τις δυσχερείς εξελίξεις στο λιανεμπόριο στην περιοχή, στον απόηχο της επίσκεψης Πέτσα στην Πάτρα, την Κυριακή, έκανε η αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη:

…Και τελικά γιατί ήρθε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Κυριακάτικα στην Πάτρα;
Είναι ένα ερώτημα που δεν ετέθη.
Ήρθε για να μας εμπαίξει επιστημονικά. Ήρθε στοχευμένα, ενώ γνώριζε ότι ουδεμία περίπτωση υπήρχε για αλλαγή της αρχικής κυβερνητικής απόφασης να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο στην Αχαΐα.
Ήρθε, ως εντεταλμένος της Κυβέρνησης, για «πυροσβεστικούς λόγους» όπως λένε χαριτολογώντας και στο περιβάλλον τους…υποτιμώντας, με την ευκαιρία που εδόθη, δημοσίως και με θράσος (βλέπε το σήμα της νίκης που έκανε) και τη νοημοσύνη μας.
Η Πολιτική Επικοινωνία, φίλοι μου, πρέπει να ξέρετε ότι βασίζεται στη ψυχολογία των ατόμων με τον πλέον εξελιγμένο και σύγχρονο τρόπο, ώστε με τα κατάλληλα μηνύματα να διαμορφώνει τη συμπεριφορά τους.
Άλλωστε, ο Αριστοτέλης στα «Πολιτικά» του, ως πρώτη αιτία στις στάσεις και στις επαναστάσεις δεν θεωρεί την φτώχεια και την έλλειψη ελευθερίας, αλλά την ψυχολογία των πολιτών.
Έτσι λοιπόν, ο υπουργός ήρθε με δύο στόχους.
Ο ένας ήταν εσωκομματικός, να «μαζέψει»-ενισχύσει τους κυβερνητικούς πολιτικούς αξιωματούχους της περιοχής, οι οποίοι είχαν βγει στα κεραμίδια ότι δεν θα μπορούν, μετά από αυτή την «τιμωρητική» απόφαση για την περιοχή, να κυκλοφορήσουν στην Πάτρα…Απόδειξη ότι κάποιοι εξ’ αυτών έσπευσαν να δηλώσουν δημόσια τη διαφωνία τους.
Άλλο, όμως, είναι να τα λες και να ειναι μπροστά ο απεσταλμένος της Κυβέρνησης και να πετάτε τη μπάλα ο ένας στον άλλο και στο τέλος όλοι μαζί στην εξέδρα, μοιράζοντας φρούδες ελπίδες και άλλο είναι να τα διαμηνύεις από απόσταση, μυρίζει αντάρτικο και δεν μαζεύεται τόσο εύκολα.
Ο άλλος στόχος ήταν, μέσα από ένα ιδιότυπο συναισθηματικό πινγκ-πονγκ προς τους εμπόρους και όλη την κοινωνία, να καμφθεί η ψυχολογία μας και να ατονήσουν οι αντιδράσεις …εννοώντας, με το να τάζει λύσεις -click away ή οικονομικές ενισχύσεις- τη μία στιγμή, και να εξέρχονται από το Επιμελητήριο περιχαρείς άπαντες, για τα καλά νέα που θα έρθουν το απόγευμα και θα ανοίξει το λιανεμπόριο και στην Αχαΐα, για να μαθευτεί, μόλις, λίγες ώρες μετά, ότι η Κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στις αποφάσεις της. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο κόπος του έπιασε τόπο…
Υ.Γ. 1 Βεβαίως και τα γνώριζαν, εκ των προτέρων, όλα, οι τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και το θέατρο που θα ακολουθούσε…
Υ.Γ. 2 Αλλά, ακόμα κι ήταν έτσι, εμείς ήμασταν δίπλα στους εμπόρους μας και το μικρό επιχειρείν με βαθιά ενσυναίσθηση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.