Βίντεο: Οι κίνδυνοι από τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Άλεξ Επστάιν από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας γνωστοποίησε τα αποτελέσματα πειράματος για την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση από το κινητό. Όπως αναφέρει, χρειάζεται περίπου χρόνος (κατά μέσο όρο) 4,6 δευτερολέπτων. Αυτός ο χρόνος, με ταχύτητα 90 χλμ./ώρα, ισοδυναμεί με τη διαδρομή ενός ολόκληρου γηπέδου ποδοσφαίρου.

Για να γίνουν ακόμα πιο κατανοητοί οι κίνδυνοι από την απόσπαση προσοχής την ώρα της οδήγησης, η αυτοκινητοβιομηχανία Lexus τροποποίησε ένα από τα αυτοκίνητά της, τοποθετώντας ηλεκτροχρωμικό γυαλί, το οποίο στιγμιαία ξεθωριάζει και «τυφλώνει» τους οδηγούς για ακριβώς 4,6 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, οι δημιουργοί του πρωτότυπου αυτού πειράματος, δεν προειδοποίησαν τους οδηγούς ότι τα παράθυρα του αυτοκινήτου τους, θα έχαναν την ορατότητά τους έτσι «ξαφνικά».

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι οι συμμετέχοντες χτύπησαν με το αυτοκίνητο πάνω στα εμπόδια που εμφανίστηκαν μπροστά τους, κάτι που αποδεικνύει πόσο επικίνδυνο είναι να αποσπάται η προσοχή, ακόμα και για «ένα ή δύο δευτερόλεπτα».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.