Βίντεο: Ατάκες που θα μείνουν στην ιστορία ακούστηκαν στην απονομή των βραβείων Όσκαρ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπορεί τα φετινά βραβεία Όσκαρ να μην είχαν την λάμψη των προηγούμενων ετών λόγω του κορονοϊού, όμως κάποιοι ευχαριστήριοι λόγοι των πρωταγωνιστών έμειναν στην ιστορία.

Ακολουθούν οι καλύτερες ατάκες που ακούστηκαν στην χθεσινή απονομή των βραβείων Όσκαρ

Chloe Zhao (βραβείο σκηνοθεσίας για το Nomadland): «Tο βραβείο αυτό είναι αφιερωμένο σε όσους έχουν την πίστη και το κουράγιο να κρατήσουν την καλοσύνη μέσα τους και στη σχέση τους με τους άλλους, όσο δύσκολο κι αν είναι. Σας το αφιερώνω. Με εμπνέετε να συνεχίσω».

Thomas Vinterberg (βραβείο καλύτερης διεθνούς ταινίας για το Another Round): «Ευχαριστώ την Ακαδημία που ψήφισε αυτή την ταινία, ξεπερνάει κάθε φαντασία μου, μόνο που είναι κάτι που πάντα φανταζόμουν. Από τότε που ήμουν γύρω στα 5 ετοίμαζα το λόγο μου, μέσα στο τρένο, στο σχολείο, στην τουαλέτα. Και να ΄μια τώρα, είναι αληθινό, είναι υπέροχο».

Travon Free: «Σήμερα η αστυνομία θα σκοτώσει τρία άτομα. Και αύριο η αστυνομία θα σκοτώσει τρία άτομα. Και μεθαύριο η αστυνομία θα σκοτώσει τρία άτομα, επειδή κατά μέσο όρο η αστυνομία στην Αμερική σκοτώνει καθημερινά τρία άτομα, που ανέρχονται σε περίπου χίλια ετησίως. Κι αυτοί οι άνθρωποι τυχαίνει να είναι δυσανάλογα μαύροι».

Daniel Kaluuya (βραβείο β΄ αντρικού ρόλου): «Πρέπει να γιορτάσουμε, πρέπει να υμνήσουμε τη ζωή. Αναπνέουμε, περπατάμε… Είναι απίστευτο. H μαμά μου και ο μπαμπάς μου έκαναν σεξ και να ‘μαi τώρα εδώ! Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ζωντανός και γιορτάζω αυτή τη βραδιά».

Yuh-Jung Youn (βραβείο β΄ γυναικείου ρόλου για την ταινία Minari): «Δεν πιστεύω στον ανταγωνισμό. Πώς μπορώ να νικήσω την Glenn Close; Έχω παρακολουθήσει πολλές ερμηνείες της. Έτσι, πολύ απλά όλοι οι υποψήφιοι και οι πέντε είμαστε νικητές για διαφορετικές ταινίες. Παίζουμε διαφορετικούς ρόλους, οπότε δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε μεταξύ μας. Νομίζω ότι απλά ήμουν λίγο πιο τυχερή. Ίσως ήμουν πιο τυχερή από εσάς ή ίσως αυτό είναι η αμερικανική φιλοξενία για έναν ηθοποιό από την Κορέα. Δεν είμαι σίγουρη».

Την παράσταση έκλεψε και η Glenn Close με έναν εκπληκτικό χορό που ξεσήκωσε όλους τους παρευρισκόμενους στην τελετή απονομής των βραβείων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.