Βίντεο: Ο αστυνομικός στη Β.Καρολίνα που κακοποίησε σκύλο οδηγήθηκε σε παραίτηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αστυνομικός που καταγράφηκε σε βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Fox, να κακοποιεί σκύλο του τμήματος του Σάλσμπουρι της Βόρειας Καρολίνας οδηγήθηκε σε παραίτηση, πριν του κοινοποιηθεί η απόλυση του, μετά την κατακραυγή του κόσμου για το περιστατικό.

Σε ανακοίνωση του το Αστυνομικό Τμήμα του Σάλσμπουρι ανέφερε ότι, «Σε μια προσπάθεια αποκατάστασης και διατήρησης της εμπιστοσύνης του κοινού που έχει επηρεαστεί σοβαρά από αυτό το περιστατικό, το Αστυνομικό Τμήμα του Σάλσμπουρι,  θα ήθελε να ενημερώσει ότι ο εκπαιδευτής του Κ-9 Ζουλ με την απαράδεκτη συμπεριφορά, που εμφανίζεται στο βίντεο, ήταν ο αξιωματικός Τζέιμς Χάμπτον. 

Στο επίμαχο βίντεο ο Χάμπτον σηκώνει το Ζουλ, με άγαρμπο τρόπο στον ώμο του χρησιμοποιώντας τον οδηγό και στην συνέχεια τον πετάει με δύναμη πάνω στο περιπολικό, ενώ αμέσως μετά τον χτυπάει στο πρόσωπο.

Κατά την διάρκεια του περιστατικού συνάδελφοι του Χάμπτον παρατηρούν την απαράδεκτη συμπεριφορά του, χωρίς όμως να παρέμβουν ενώ ακούγεται να σχολιάζουν αν οι κάμερες που φέρουν στον εξοπλισμό τους είναι σε λειτουργία.

Όπως ήταν φυσικό οι εικόνες έκαναν τον γύρω του διαδικτύου, προκαλώντας ποικίλα αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτή η συμπεριφορά του ασυτομικού του Α.Τ. Σάλσμπουρι που κακοποιεί τον σκύλο με έχει εξοργίσει», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σχολίασε, «Παρακαλώ να γίνει γνωστο στον κόσμο το περιστατικό με τον αστυνομικό του Α.Τ. Σάλσμπουρι που κακοποιεί τον σκύλο. Να δείξουμε την δέουσα προσοχή καθώς ο αστυνομικός πρέπει να απολυθεί».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.