Βίντεο: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ έσπασαν το χέρι 73χρονης με άνοια και γελούσαν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν μια 73χρονη γυναίκα με άνοια στο Λόβλαντ των ΗΠΑ γελούσαν για το περιστατικό αργότερα και αλληλοσυγχαίρονταν για τη σύλληψη, όπως δείχνει το βίντεο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα από τον δικηγόρο της γυναίκας.

Η επιθετική σύλληψη όχι μόνο έβαλε την Κάρεν Γκάρνερ στο νοσοκομείο, αλλά επιδείνωσε δραστικά τα συμπτώματα άνοιας της, δήλωσε η οικογένειά της σε συνέντευξή της τη Δευτέρα, μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά. Η Γκάρνερ μόλις πρόσφατα μπορεί να επικοινωνεί. Η οικογένειά της την τοποθέτησε σε μια εγκατάσταση υποβοηθούμενης διαβίωσης τον Αύγουστο, επειδή δεν πίστευε πλέον ότι θα μπορούσε να ζει μόνη της.

«Δεν έχει επιστρέψει όπως ήταν πριν», δήλωσε η νύφη της Σάνον Στιούαρντ στη Denver Post.

Βίντεο από το Αστυνομικό Τμήμα του Λόβλαντ την ημέρα του περιστατικού δείχνει τους αξιωματικούς Όστιν Χοπ και Ντάρια Τζαλάλι, που έκαναν τη σύλληψη, να ξαναβλέπουν το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα που ήταν ενσωματωμένη πάνω τους και να γελούν, τη στιγμή που η Γκάρνερ καθόταν με χειροπέδες σε ένα παγκάκι μέσα σε κελί.

Οι αστυνομικοί έσπασαν το χέρι της Γκάρνερ και εξάρθρωσαν τον ώμο της κατά τη διάρκεια της σύλληψης, δήλωσε η οικογένειά της. «Τι έσκασε;», ρώτησε ένας άλλος αστυνομικός. «Νομίζω ότι ήταν ο ώμος της», απάντησε ο Χοπ.

Στο βίντεο από το σημείο που έγινε η σύλληψη, ο Χοπ ακούγεται να λέει: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έριξα μια 73χρονη στο έδαφος». Αφού παρακολούθησε το βίντεο της σύλληψης για αρκετά λεπτά, η Τζαλάλι αρχίζει να επαναλαμβάνει «Το μισώ αυτό», στο οποίο απαντά ο Χοπ απάντησε: «Αυτό είναι υπέροχο, μου αρέσει».

Ο τρόπος με τον οποίο οι αξιωματικοί συζήτησαν το σπάσιμο του βραχίονα της βραχύσωμης γυναίκας στο βίντεο της αστυνομίας ενόχλησε την οικογένεια, δήλωσε η Στιούαρντ. «Το να ακούσετε αυτόν τον τόνο στη φωνή κάποιου, απλώς σας προκαλεί περισσότερο θυμό», είπε.

«Γιατί με έβλαψαν;»

Πριν από τη σύλληψη, η γιαγιά εννέα παιδιών ζούσε στο διαμέρισμά της στην αυλή της κόρης της. Μετά τη σύλληψη, μετά βίας επικοινωνεί, ενώ μόλις βγήκε από το νοσοκομείο επαναλάμβανε: «Γιατί με έβλαψαν;».

Η δικηγόρος της Γκάρνερ, Σάρα Σίλκε, δήλωσε ότι το βίντεο των αστυνομικών που γελούσαν με το περιστατικό ήταν αηδιαστικό. Συνέστησε στην υπόλοιπη οικογένεια να μην το παρακολουθήσει.

Ο Χοπ πλησίασε την Γκάρνερ στις 26 Ιουνίου, αφού οι υπάλληλοι της Walmart κάλεσαν την αστυνομία επειδή η 73χρονη προσπάθησε να βγει από το κατάστημα με εμπορεύματα αξίας 13 δολαρίων. Οι υπάλληλοι των καταστημάτων ανάγκασαν την Γκάρνερ να αφήσει το εμπόρευμα στο κατάστημα. Η οικογένειά της δήλωσε ότι πιστεύει ότι ξέχασε να πληρώσει για τα προϊόντα και ήταν μπερδεμένη.

Όταν ο Χοπ κάλεσε την Γκάρνερ να σταματήσει να περπατάει κι εκείνη αρνήθηκε, την ακινητοποίησε και της πέρασε χειροπέδες. Η οικογένεια της Γκάρνερ δεν γνώριζε ότι είχε συλληφθεί και φυλακιστεί έως ότου μια νοσοκόμα σε ένα νοσοκομείο τους τηλεφώνησε περίπου στις 11:30 μ. μ.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Λόβλαντ έθεσε τον Χοπ σε διαθεσιμότητα και ανέθεσε στην Τζαλάλι διοικητικά καθήκοντα, ενώ διερεύνησε το περιστατικό. Ο δικαστικός εισαγγελέας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα διερευνήσει εάν οι αξιωματικοί παραβίασαν τυχόν ποινικούς νόμους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.