Τάσος Σταυρογιαννόπουλος: To μήνυμα της Αναστάσεως, να γίνει μήνυμα ελπίδας, ελευθερίας και αγάπης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Πασχαλινό μήνυμα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας:

«Καθαρή διάφανη μέρα. Φαίνεται ο άνεμος που ακινητεί

με τη μορφή βουνού κει κατά τα δυτικά.

Κι η θάλασσα με τα φτερά διπλωμένα, πολύ χαμηλά,

κάτω από το παράθυρο.

Σου ’ρχεται να πετάξεις ψηλά κι από κει να μοιράσεις δωρεάν

την ψυχή σου. Ύστερα να κατεβείς και, θαρραλέα, να καταλάβεις

τη θέση στον τάφο που σου ανήκει»

Οδ. Ελύτη «Κυριακή (Πάσχα)»

Σε πρωτόγνωρες στιγμές για όλη των ανθρωπότητα, σε ένα Γολγοθά για την κοινωνία μας και σε δύσβατα μονοπάτια για την παιδεία μας, λαμβάνουμε πρόσκληση σε μια ολόλαμπρη γιορτή από την Εκκλησία μας. Αυτή η πρόσκληση εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως αγνοεί την πραγματικότητα, την αβεβαιότητα, την αμφιβολία και τη μουντάδα των ημερών. Ωστόσο, η χαρμόσυνη είδηση της Αναστάσεως δεν επηρεάζεται από τις εξωτερικές συνθήκες, τις αντιξοότητες και τις δοκιμασίες. Η συντριβή του θανάτου και η Ανάσταση του Χριστού νοηματοδοτεί την ανθρώπινη ύπαρξη.

Στην ανατολική χριστιανική παράδοση, το κεντρικό σωτηριολογικό γεγονός είναι η Ανάσταση του Χριστού και όχι η Σταύρωσή Του. Η Ανάσταση είναι η απάντηση στο πρόβλημα της ύπαρξης και του θανάτου. Στο ομιχλώδες τοπίο των ημερών, που έχει δημιουργήσει η απειλή της φονικής πανδημίας, το ανέσπερο φως της Αναστάσεως φωτίζει τους δρόμους της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της αγάπης και της προοπτικής. Ο Αναστάς Χριστός «συνέτριψε θανάτου το κράτος», εφώτισε των ανθρώπων το γένος και διαλύει το φόβο, την αμαρτία και την αδικία.

Τούτες τις άγιες ημέρες, στον ανηφορικό δρόμο που βαδίζουμε για να γίνουμε μέτοχοι στο θρίαμβο της αγάπης του Θεού, εύχομαι το μήνυμα της Αναστάσεως, να γίνει μήνυμα ελπίδας, ελευθερίας και αγάπης. Η ανθρωπότητα να συναντήσει το γρηγορότερο το δρόμο της ανάπτυξης, της ειρήνης και της προόδου. Η κοινωνία μας να επιστρέψει στο δρόμο μιας καλύτερης κανονικότητας. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να αντλήσουν τη δύναμη που χρειάζονται για να φανούν χρήσιμοι και ωφέλιμοι στους μαθητές τους. Τα παιδιά μας να συναπαντηθούν γρήγορα με το γέλιο, τη χαρά, τη μάθηση και τη δημιουργία.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά όλες/ους τις/ους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την τιτάνια προσπάθεια που κάνουν με την τηλεκπαίδευση να κρατήσουν όρθιο το σχολείο. Από το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως ας αντλήσουμε όλοι τη δύναμη που απαιτείται για την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα. Στην ανησυχία και στον αιφνιδιασμό της πανδημίας ας αντιτάξουμε την αγάπη μας και την αλληλεγγύη μας.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά με υγεία και Καλή Ανάσταση!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.