Συνελήφθη 43χρονος Αιγύπτιος για κατασκοπεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη σύλληψη ενός 43χρονου Αιγύπτιου, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία, προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο 43χρονος είχε στην κατοχή του βίντεο με ύποπτο υλικό. Οι Αρχές εντόπισαν στο κινητό του βίντεο από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Κω, ωστόσο ο άνδρας αρνείται τις κατηγορίες.

Ο 43χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσαν οι Αρχές.

Σε ανακοίνωσή του, το Λιμενικό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε 43χρονος αλλοδαπός πρωινές ώρες χθες, να συνοδεύει 23χρονη και 27χρονη αλλοδαπή σε χώρο αναμονής ταξί εντός πόλεως. Οι αλλοδαπές συνελήφθησαν έξω από τον αερολιμένα Κω για παράβαση των ν. 3386/2005 και ν. 4251/2014, διότι κατά τον έλεγχο επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητος ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν. Τα εν λόγω έγγραφα κατασχέθηκαν».

«Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προέβησαν στη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού για παράβαση του ν. 4251/2014 και των άρθρων 216 και 217 (πλαστογραφία) και 148 (κατασκοπεία) Π.Κ., καθώς βρέθηκε στην κατοχή του σχετικό οπτικοακουστικό υλικό», σημειώνει το Λιμενικό.

«Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 43χρονου εντός πόλεως Κω, με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (Η/Υ και φορητές συσκευές αποθήκευσης), οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) προς περαιτέρω διερεύνηση. Το δίκυκλο όχημα ιδιοκτησίας του ανωτέρω κατασχέθηκε», καταλήγει η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.