Σήμερα οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο της Αχαϊας – Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών αναμένεται να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης της αναστολής και επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην Αχαϊα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, τις τρεις περιοχές για τις οποίες στις αρχές της εβδομάδας αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα καταστήματα παρά την επανέναρξη των δραστηριοτήτων στην υπόλοιπη χώρα, λόγω του επιβαρυμένου φορτίου κορωνοϊού.

Οι έμποροι της Πάτρας περιμένουν με αγωνία τις οριστικές αποφάσεις, που αναμενεται να ανακοινωθούν το απόγευμα, μαζί με την προγραμματισμένη ενημέρωση από το υπουργείο υγείας και την πολιτική προστασία.

Υπενθυμίζεται οτι είχαν αντιδράσει έντονα από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, οπότε και ανακοινώθηκε η εξαίρεση της Αχαϊας από την πρώτη φάση ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Την Δευτέρα πολλά καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας άνοιξαν από τους ιδιοκτήτες τους χωρίς να εξυπηρετούν πελάτες παρά έχοντας αναρτήσει κηδειόχαρτα για το θάνατο του εμπορίου στην περιοχή εξαιτίας του πολύμηνου κλεισίματος.

Την Τετάρτη μάλιστα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου και έχουν ήδη προειδοποιήσει οτι στην περίπτωση που δεν δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξουν την Δευτέρα, θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκοντας να συναντήσουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.