Ρωσικό εμβόλιο: Ινδική φαρμακευτική έλαβε το πράσινο φως για την παραγωγή 100 εκατ. δόσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ινδική φαρμακοβιομηχανία Panacea Biotec Ltd υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή 100 εκ. δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού σε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) το οποίο προωθεί το ρωσικό εμβόλιο στο εξωτερικό, η παραγωγή του εμβολίου εμπίπτει στα πλαίσια συμφωνίας της χώρας με τουλάχιστον 10 χώρες. Το RDIF στην ανακοίνωση του δεν διευκρινίζει πότε θα αρχίσει η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου.

Συμφωνία με 10 χώρες και 20 φαρμακευτικές για το ρωσικό εμβόλιο
Οι περισσότερες ξένες φαρμακευτικές εταιρείες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία η Ρωσία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα αρχίσουν να παράγουν σε πλήρη το εμβόλιο από τον Απρίλιο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μεταξύ των 10 χωρών συμπεριλαμβάνονται η Ινδία και η Νότια Κορέα που παράγουν ήδη το ρωσικό εμβόλιο και τον Απρίλιο πολλές από τις φαρμακευτικές εταιρείες θα το παράγουν σε πλήρη ισχύ.

Το RDIF είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έχει συνάψει συμφωνίες με 20 φαρμακευτικές εταιρείες και περισσότερες από 10 χώρες μεταξύ των οποίων είναι η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Σερβία, η Ιταλία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν.

Το ρωσικό εμβόλιο έχει εγκριθεί προς χρήση σε 59 χώρες
Οι συμφωνίες μεταξύ του RDIF και των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών, θα εξασφαλίσουν εντός του 2021 την παραγωγή επαρκών ποσοτήτων εμβολίων για τον εμβολιασμό 700 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε 59 χώρες, ο πληθυσμός των οποίων υπερβαίνει το 1,5 δισ. κατοίκους, ενώ σε περισσότερες από 30 χώρες έχει ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός με το εμβόλιο Sputnik-V.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.