Ο ρατσισμός στην Αμερική σε ένα βίντεο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και έχει τραβηχτεί μέσα από ένα αυτοκίνητο. Σε αυτό το βίντεο, ο 61χρονος Luke Alvin Oeltjenbruns τρακάρει τα περιπολικά που τον έχουν κλείσει, για να ξεφύγει, έχοντας μάλιστα έναν αστυνομικό ανεβασμένο έξω από την πόρτα του οδηγού την ώρα που αναπτύσσει ταχύτητα.

Σύμφωνα μάλιστα με το FOX 9, ο δράστης κτυπά τον αστυνομικό στο κεφάλι με ένα σφυρί.

Εν τέλει ο 61χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για επίθεση πρώτου βαθμού και αντίσταση κατά της αρχής.

Όλα μάλιστα ξεκίνησαν, όταν η αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει σε ένα κατάστημα το οποίο είχε επισκεφτεί ο Luke Alvin Oeltjenbruns χωρίς μάσκα. Όταν του επεσήμανε ο υπάλληλος να φορέσει μάσκα αλλιώς θα πρέπει να αποχωρήσει, ο 61χρονος του επιτέθηκε με ένα ξύλο.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει οργή στην Αμερική, καθώς είδαν μία εντελώς διαφορετική συμπεριφορά και αντιμετώπιση της αστυνομίας επειδή είναι λευκός, σε αντίθεση με τη βία και τον ρατσισμό που βγάζουν απέναντι στους μαύρους τους οποίους πυροβολούν κατευθείαν.

Πολλοί έγραψαν χαρακτηριστικά «ούτε τράβηξαν όπλο, ούτε taser».

Το περιστατικό συνέβη μάλιστα μια ώρα περίπου μακριά από το σημείο που ο 20χρονος Αφροαμερικανός Daunte Wright, πυροβολήθηκε από αστυνομικό και σκοτώθηκε, ενώ την ίδια μέρα κυκλοφόρησε βίντεο με την αστυνομία να πυροβολεί και να σκοτώνει ένα μαύρο 13χρονο παιδί που είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.