Πετρούνιας: «Είμαστε επτά μήνες απλήρωτοι, θέλω να σηκώνω την ελληνική σημαία ψηλά»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στην Ελλάδα με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές του από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τόνισε ότι θέλει να σηκώνει την ελληνική σημαία ψηλά.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε για πέμπτη φορά την κορυφή της Ευρώπης και κατά την άφιξή του στην Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι θέλει να σηκώνει την ελληνική σημαία ψηλά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι αυτός κι άλλοι αθλητές είναι απλήρωτοι επτά μήνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το μετάλλιο και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε: «Υπάρχουν αντιξοότητες αλλά θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά. Είναι σημαντικό για εμένα γιατί μετά από δύο χρόνια απουσίας κατάφερα να επιστρέψω εκεί που θέλω».

Αν το μετάλλιο του δίνει ψυχολογία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ενόψει των Ολυμπιακών μου δίνει μεγάλη δύναμη για να διεκδικήσω ξανά το χρυσό μετάλλιο όπως και στο Τόκιο και στο Ρίο».

Για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η χώρα μας με τον κορονοϊό: «Το μήνυμα μου είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε για να κοιτάξουμε μπροστά. Σκοπός μας είναι να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας και στις συνήθειες μας. Θέλω να ανεβάζω την σημαία μας ψηλά».

Για το χρυσό μετάλλιο και πού το αφιερώνει: «Είναι αφιερωμένο στα κορίτσια μου και σε όλους. Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη και στους αθλητές πίσω μου που είναι απλήρωτοι εφτά μήνες όπως και εγώ. Εγώ έχω χορηγούς, αλλά τα παιδιά δεν έχουν. Η νέα διοίκηση να μην κάνει τα λάθη της παλιάς».

Αν υπάρχει περίπτωση να προκύψει τραυματισμός στον ώμο του: «Αν προκύψει τραυματισμός θα είναι στον άλλον ωμό».

Για τα ρεκόρ και τους στόχους: «Ναι είναι ξεκάθαρα στόχος να σπάσω τα ρεκόρ μου και τους στόχους μου. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και να υπάρχουν επιτυχίες».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιό του και τόνισε ότι θα λυθούν τα προβλήματα με τους απλήρωτους αθλητές.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης θέλω να συγχαρώ τους αθλητές και τον Λευτέρη Πετρούνια. Είμαι εδώ για να πω ένα μεγάλο μπράβο. Βλέπουμε τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο αθλητικό οικοδόμημα. Δουλεύουμε μαζί με τους αθλητές για να το φτιάξουμε. Κάναμε μια προσπάθεια με τις εκλογές. Σημαντικό είναι η νέα ομοσπονδία να είναι καλύτερη από την επόμενη και κάθε επόμενη».

 

 

 

 

 

 

Πηγή: overfm.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.