Περί φαινομένων αδιαφορίας, μετάθεσης ευθυνών και άγνοιας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
O αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας Φωκίων Ζαΐμης, με ανάρτησή του στο fb, αναδεικνύει ένα από τα προβλήματα στη «γειτονιά» μας, για το οποίο ουδείς -εδώ και δεκαετίες- ενδιαφέρεται να δώσει λύση… Ιδού τι έγραψε:
Το λιμανάκι της ντροπής.
Εικόνες από μια άλλη χώρα σίγουρα όχι ευρωπαϊκή αυτές που καταγράφονται σήμερα το 2021 στο λιμανάκι των Αλυκών της Δυτικής Αχαΐας. Ως ΠΔΕ παλεύουμε από την αρχή της θητείας μας, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο επισπεύδοντα συντονιστή, χωρίς να περιοριζόμαστε στις στενές αρμοδιότητές μας, με ευρύτερες υπηρεσίες του δημοσίου, για να αποτυπώσουμε την ισχύουσα κατάσταση και να ξεκαθαρίσει το τοπίο κατ αρχήν νομικά.
Παράλληλα επιθυμούμε να προχωρήσουμε έργα εξυγίανσης, χωροθέτησης και ανάδειξης της περιοχής. Δυστυχώς δεν υπάρχει η βέλτιστη ανταπόκριση από πολλούς ”αρμοδίους΄΄ και έχουμε φθάσει στα όρια της ανοχής και αντοχής μας. Πράγματι είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, περίπλοκη και ίσως για αυτό επί δεκαετίες έχει αγνοηθεί αυτή η περιοχή και έχει γίνει συνώνυμο της εγκατάλειψης της ρύπανσης και άλλων περίεργων φαινομένων. Κι όμως είναι μια περιοχή όπου ζουν εξαιρετικοί άνθρωποι, οικογένειες με μικρά παιδιά, εργαζόμενοι του μεροκάματου, ψαράδες και ηλικιωμένοι που τους πρέπει μια καλύτερη διαβίωση με αξιοπρέπεια. Δεν θα σταματήσουμε στα δύσκολα και όπου χρειαστεί θα συγκρουστούμε με τα φαινόμενα αδιαφορίας, μετάθεσης ευθυνών και άγνοιας (εκ του πονηρού;). Δεν σταματάμε. Η ανάδειξη με ονοματεπώνυμο των ανευθυνο-υπευθύνων είναι και αυτή διαφαινόμενη.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.