Πάτρα: Ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του το νέο εμβολιαστικό κέντρο στο Λιμάνι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκίνησαν σήμερα κι επισήμως οι εμβολιασμοί των Πατρινών στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο λιμάνι της Πάτρας. Η πρεμιέρα έγινε με 8 εμβολιαστικές γραμμές και αναμένεται την προσεχή Δευτέρα να προστεθούν άλλες 8.

Για τη λειτουργία του κέντρου καθοριστική είναι η συμμετοχή του στρατού. Η στελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προέρχεται από το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ στη φύλαξή του θα συμβάλλει και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Πατρών. Επικεφαλής και υπεύθυνη λειτουργίας είναι η επισμηναγός, Μαρία Κουράκου.

Το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και σε κάθε ιατρείο (box) θα μπορούν να εκτελούνται περίπου 4 εμβολιασμοί την ώρα (ανά 14 λεπτά). Αυτό σημαίνει ότι σε 12 ώρες λειτουργίας, κάθε ιατρείο θα μπορεί να εμβολιάζει καθημερινά περίπου 48-50 πολίτες.

Το νέο κέντρο θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χωροθετήθηκε και εξοπλίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ.

Το κέντρο της Πάτρας έρχεται μαζί με άλλα 4 στην υπόλοιπη χώρα. 412 εμβολιαστικές γραμμές σε δυνατότητα ανάπτυξης. Η προσπάθεια που γίνεται είναι σε όλη την χώρα. Σήμερα έχουμε ξεπεράσει τα 2,2εκ. εμβολιασμούς. Δύο στους τρεις είναι με τη μία δόση και ένας στους τρεις και με τις δύο δόσεις. Τις τελευταίες 14 ημέρες έχουν γίνει περίπου 700.000 τεστ από τα συνεργία του ΕΟΔΥ και τους σχηματισμούς των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.