Μπλόκο σε λιανεμπόριο και διαδημοτικές σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Φρένο» στις διαδημοτικές μετακινήσεις αλλά και στο άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα εισηγήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση, υπό το βάρος του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού και του ιδιαίτερα μεγάλου ιικού φορτίου που παρατηρείται στις συγκεκριμένες «βαθυκόκκινες» περιοχές.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της Επιτροπής εμφανίστηκαν την Παρασκευή το βράδυ κάθετα ως προς το άνοιγμα τόσο του λιανεμπορίου στις εν λόγω περιοχές όσο και στις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, εκφράστηκε προβληματισμός για την επιδημιολογική εικόνα των τριών περιοχών, καθώς η αυξητική τάση που παρατηρείται στα κρούσματα, αναπόφευκτα οδηγεί και σε πίεση στα νοσοκομεία.

Η πρώτη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας

“Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου για την περιοχή της Αχαΐας θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με αναφορές της επιτροπής και της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα η πρωτεύουσα θα ανοίξει κανονικά από την προσεχή Δευτέρα παρά το τεράστιο ιικό φορτίο.
Νιώθουμε για μια ακόμη φορά το πειραματόζωο, ένας νομός μια αγορά που δεν λέει να ξεφύγει από το πολύμηνο LockDown.
Νιώθουμε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι μπροστά στον πρωτοφανή εμπαιγμό.
Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση. Δεν αντέχουμε άλλο.”

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.