ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης χάνει τη μεσαία τάξη και φαίνεται στις δημοσκοπήσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τέλος δεν έχει η αντιπαράθεση ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κυβέρνηση για την μεσαία τάξη. Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο το βράδυ από την Θεσσαλονίκη ότι θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε νέα ένταση ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η αναφορά στη μεσαία τάξη από τον πρωθυπουργό δείχνει ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πλέον έχει χάσει την αίγλη σε αυτή την κοινωνική ομάδα – κάτι που όπως λένε  φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις -και γι’ αυτό επιχειρεί να την επαναπροσεγγίσει με τέτοιου είδους αναφορές.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημάνουν ακόμα ότι « κ. Μητσοτάκης μάλλον βλέπει ότι η μεσαία τάξη, που είχε κάνει σημαία προεκλογικά, του γυρίζει ανεπιστρεπτί την πλάτη και προσπαθεί να της πουλήσει και πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ας κοιτάξει πως θα επιστρέψει στην μεσαία τάξη αυτά που ο ίδιος της αφαιρεί εδώ και ενάμισι χρόνο, αφού πρώτα φροντίσει να σταματήσει την καθημερινή φτωχοποίηση της, και να αφήσει τα κλισέ.

Μεσαία τάξη είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο και να θεσπίσει απλήρωτη εργασία και μειώσεις μισθών. Είναι οι καταστηματάρχες στους οποίους αρνείται την ρευστότητα για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους. Είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες αφήνει να πνιγούν στο ιδιωτικό χρέος, αρνούμενος την ρύθμισή του.

Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, οικονομολόγοι, μηχανικοί, τους οποίους άφησε χωρίς ίχνος στήριξης στην πανδημία και τους εξευτέλισε με τα Σκόιλ Ελικικού και με την απαξίωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Είναι τα νοικοκυριά που ετοιμάζονται μέσα στην πανδημία να χάσουν τα σπίτια τους με τον πτωχευτικό νόμο του κ. Μητσοτάκη. Είναι ακόμα και οι μικρομέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς που καταληστεύθηκαν μέρα μεσημέρι με την ανοχή του.

Χειρότερο από το να μην δίνεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη, είναι να τους κοροϊδεύεις. Και ο κ. Μητσοτάκης θα το ανακαλύψει πολύ σύντομα».

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.