Γεωργιάδης: Εξαιρετικά υποτονικές οι πρώτες ημέρες του εμπορίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Οι πρώτες ημέρες του εμπορίου ήταν εξαιρετικά υποτονικές», ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι «το Σάββατο και η Κυριακή ήταν καλές ημέρες, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν υποτονικό. Αυτό οφείλεται στο SMS; Οφείλεται στο ότι ο κόσμος δεν θέλει να βρεθεί σε συνθήκες συνωστισμού; Δεν μπορώ να το πω. Η αγορά δεν κινήθηκε πάντως σε πολύ υψηλά επίπεδα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το «κλειδί» για την επάνοδο στην κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός.

«Ξεκινάει σήμερα η νέα ηλικιακή ομάδα για τους εμβολιασμούς. Να μην κοροϊδευόμαστε, ό,τι μέτρα κι αν πάρουμε, εάν δεν πετύχουν οι εμβολιασμοί, δεν θα ξεμπερδέψουμε από την πανδημία. Αν ο κόσμος εμβολιαστεί θα γυρίσουμε γρήγορα, δεν λέω στην παλιά μας ζωή, αλλά σε μια ζωή με μεγαλύτερες ελευθερίες. Βλέπετε τι γίνεται στο Ισραήλ. Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει και για τους 40-49 ετών, έχει ανοίξει για τους 50-59, όλοι οι Έλληνες από 30 και πάνω θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Αν όλοι εμβολιαστούμε, σας διαβεβαιώ σε λίγες ημέρες και τα SMS θα είναι παρελθόν και οι καραντίνες και τα ωράρια και όλα. Εκεί είναι το στοίχημα. Σας το λέω με στενοχώρια ότι βλέπω στη Γερμανία στις ηλικίες πάνω από 80 ετών εμβολιάστηκε το 90% και στις ηλικίες 70-80 το 85%. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ελλάδα είναι 60% και 57%. Αυτό είναι απαράδεκτο και σας το λέω γιατί στενοχωριέμαι», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Στις εντατικές οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι και σας το λέω με πόνο καρδιάς, είναι ανεμβολίαστοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Χθες έζησα μια φοβερή ιστορία, ένας φίλος μου με πήρε κλαίγοντας. Έχασε τη μητέρα του προχθές από κορωνοϊό στο “Ελπίς”. Στην κουβέντα επάνω, 71 ετών η μητέρα του, λέω μα δεν εμβολιάστηκε; Όχι μου λέει, της λέγαμε να εμβολιαστεί και δεν πήγε. Καταλαβαίνετε πόσο κρίμα είναι να εκθέτεις σε κίνδυνο τη ζωή σου, των παιδιών σου. Λόγω αυτής της ανευθυνότητας, να μένει ο κόσμος μέσα και η οικονομία εγκλωβισμένη. Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν», υπογράμμισε ο υπουργός.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.