Γεννηματά: Να ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σε δηλώσεις της εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί απέτυχε, όπως είπε, να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Παράλληλα, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι «στη σκιά της πανδημίας ακολούθησε μια πολιτική αντιμεταρρυθμίσεων, από την υπόθεση των κολεγίων, την αποδόμηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ως την εισαγωγή της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με αλαζονεία και αυταρχισμό».

Τέλος, η Φ. Γεννηματά πρότεινε να ανοίξουν μετά το Πάσχα με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό στις τάξεις όλα τα σχολεία -όπως άλλωστε εισηγείται και το υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα 10 Μαΐου-, να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σε αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες) και, τέλος, ο ΕΟΔΥ, πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς-μαθητές, να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.

Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρόντες η υπεύθυνη Παιδείας της Κ.Ο. Χαρά Κεφαλίδου και ο γραμματέας του Τομέα, Νίκος Τσούλιας.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά
«Έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Με την πολιτική της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες.

Στη σκιά της πανδημίας ακολούθησε μια πολιτική αντιμεταρρυθμίσεων, από την υπόθεση των κολεγίων, την αποδόμηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ως την εισαγωγή της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με αλαζονεία και αυταρχισμό.

Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών των μαθητών.

Τώρα, με στόχο την κατά το δυνατόν ομαλή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς αλλά και τη σοβαρή προετοιμασία για τη νέα περίοδο, καταθέτουμε τις εξής 4 προτάσεις:

Είναι αναγκαίο μετά το Πάσχα να ανοίξουν με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό στις τάξεις όλα τα σχολεία.
Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σε αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).
Πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς-μαθητές, είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.
Το κράτος δεν επιτρέπεται να μεταφέρει όλη την ευθύνη του στους πολίτες».

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.