Εμβολιασμοί: Χιλιάδες ραντεβού και νέα εμβολιαστικά κέντρα για τις ηλικίες από 30 μέχρι 49 ετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα έχουν πάρει «φωτιά» τις τελευταίες ώρες καθώς άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 ετών και τα ραντεβού είναι χιλιάδες.

Και έρχονται να προστεθούν σε αυτά της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών κάτι που δείχνει πως οι νέοι έχουν αποφασίσει να πάρουν την κατάσταση και το μέλλον στα χέρια τους για να επιστρέψουν πιο γρήγορα στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μέχρι το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, δηλαδή μιάμιση μέρα μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 30ρηδες, είχαν οριστικοποιηθεί περισσότερα από 216.000 ραντεβού από 108.000 και πλέον άτομα, ενώ ήδη από την πρώτη μέρα έλαβαν την πρώτη δόση περίπου 10.000 άτομα που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Από το βράδυ της ίδιας μέρας άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών και έλαβαν άμεσα μηνύματα για εμβολιασμό πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Σε συνδυασμό με τη ζήτηση από τους νέους 30-39 τα ραντεβού έγιναν ανάρπαστα και η κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα ώστε να προσθέσει από το ίδιο βράδυ εμβολιαστικές γραμμές και να εξυπηρετηθεί άμεσα, απρόσκοπτα η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών.

Από το Μεγάλο Σάββατο θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες 45-49 ετών. Δίνεται πρόσβαση στα εμβόλια σε ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας, καλύπτοντας και παραγωγικές ηλικιακές ομάδες, ώστε τον Μάιο να εμβολιάζονται όλοι οι άνω των 30 ετών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.