Εκτάκτως κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται κλιμάκιο ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης, εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης της πληρότητας των ΜΕΘ για τον κορωνοϊό.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, έχουν μεταβεί στις υγειονομικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Άλλωστε, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι τραγική πλέον, με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%.

Οι ειδικοί θα εκτιμήσουν την κατάσταση, ώστε να αποφανθούν τι πρέπει να γίνει. Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες αναμένουν περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών στα νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία όμως με τη σημερινή τους εικόνα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Την Πέμπτη 15 Απριλίου αναμένεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ώστε να δώσει το «πράσινο φως» για την ενεργοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τη Βόρεια Ελλάδα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.