Εξαδάκτυλος: Δεν είναι δυνατή η μαζική έξοδος το Πάσχα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προτεραιότητα είναι να μειωθούν οι ασθενείς τους κορωνοϊού που νοσηλεύονται και όχι η έξοδος του Πάσχα, διαμήνυσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 για το τι θα ισχύσει τελικά το Πάσχα, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε χαρακτηριστικά «ότι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι να μειωθούν οι περίπου 5.500 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, οι 840 που είναι διασωληνωμένοι και βέβαια οι δεκάδες που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, ώστε να πάρει μια «ανάσα» το σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό». Ερωτηθείς για τις μετακινήσεις το Πάσχα, σχολίασε ότι ακόμη είναι νωρίς για να ξέρουμε και πρέπει να περιμένουμε να φτάσει η Μεγάλη Δευτέρα για να εκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να παρθούν αποφάσεις.

Προειδοποίησε ωστόσο ό,τι δεν είναι δυνατή μια μαζική έξοδος το Πάσχα. Σχολίασε σχετικά, πως θα μπορούσαν να υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολισμού δεν είναι δυνατόν να γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί οικογενειών.Για τα self test επέμεινε ότι ένα θετικό self test είναι σημαντικό καθώς επιτρέπει «να εντοπίσουμε έναν ασυμπτωματικό ασθενή, αλλά το αρνητικό self test δεν μας λέει τίποτα». Ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε και για τις μεταλλάξεις τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν δημιουργώντας ενδεχομένως ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας με καταστροφικές συνέπειες .

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.