Αχαΐα: Ανεβάζουν ρολά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα – Πώς ψωνίζουμε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανάσα στο λιανεμπόριο της Αχαϊας από σήμερα, οπότε και ανεβάζουν πάλι ρολά τα 5.000 περίπου εμπορικά καταστήματα. Από σήμερα Δευτέρα, το λιανεμπόριο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας θα λειτουργεί πάλι μετά από δύο μήνες σκληρού λοκντάουν .

Από σήμερα  η έξοδος για ψώνια στην αγορά (με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ) θα επιτρέπεται με την αποστολή SMS μόνο στον αριθμό 13032, μια φορά την ημέρα. Οι καταναλωτές θα έχουν ένα χρονικό περιθώριο τριών ωρών για να κάνουν τις αγορές τους, είτε με παραγγελία και αγορά εντός του καταστήματος, είτε με παραγγελία και παραλαβή εκτός του καταστήματος.

Επίσης, από την Δευτέρα στο λιανεμπόριο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πελατών – εμβαδού έχει ως εξής:

> Για επιφάνειες έως 500 τ.μ., 1 άτομο/25 τ.μ.

> Για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ., για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.

Ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας μετά την σχετική απόφαση της Παρασκευής εξέφρασε την ικανοποίησή του, δεσμευόμενος ότι θα τηρήσει όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης για να αποδείξει ότι το μικρό λιανεμπόριο δεν επιβαρύνει την επιδημιολογική εικόνα.

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, από αύριο και καθημερινά μεταξύ 8:30 – 10:30 κάθε πρωί, οι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας, θα μπορούν να προσέρχονται στον εξωτερικό χώρο του Επιμελητηρίου και να διενεργούν rapid tesst, ώστε ο κλάδος θα επαναλειτουργήσει ασφαλώς και να διατηρεί καθημερινά έναν βαθμό υψηλής υγειονομικής επιτήρησης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.