Βίντεο: Ολοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ υπέρ του εμβολιασμού -πλην του Τραμπ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, Μπιλ Κλίντον, Τζόρτζ Μπους και Τζίμι Κάρτερ, εμφανίστηκαν μαζί σε διαφημιστικά βίντεο με σκοπό να ενθαρρύνουν τους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού μόλις έρθει η σειρά τους.

″Το εμβόλιο σημαίνει ελπίδα” λέει ο Ομπάμα στο βίντεο. ”Θα προστατεύσει εσάς και όσους αγαπάτε από αυτή την επικίνδυνη και θανατηφόρα ασθένεια.”

Σε ένα από τα βίντεο, οι πρώην πρόεδροι μιλάνε για το τι τους λείπει από την ζωή τους προ πανδημίας.

″Θέλω να πάω πίσω στην δουλειά και να μπορώ να μετακινούμαι” λέει ο Κλίντον.

Ο Ομπάμα εκφράζει την επιθυμία του να επισκεφτεί την πεθερά του, τη μητέρα της Μισέλ Ομπάμα, Μαριάν Ρόμπινσον. ”Θέλω να την αγκαλιάσω και να την δω στα γενέθλιά της.”

″Αυτό που θέλω περισσότερο από κάθε άλλο, είναι να πάω στην πρεμιέρα των Texas Rangers και το γήπεδο να είναι γεμάτο” λέει ο Μπους.

Ακολουθούν πλάνα από τον εμβολιασμό των πρώην προέδρων, όπως και των συζύγων τους, Μισέλ Ομπαμα, Λόρα Μπους, Ρόζαλιν Κάρτερ και Χίλαρι Κλίντον.

Ο Κάρτερ ακούγεται να λέει ότι κάνει το εμβόλιο ”επειδή θέλουμε να τελειώσει αυτή η πανδημία το συντομότερο δυνατόν.”

Οι μεγάλοι απόντες των βίντεο είναι ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ. Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, το πρώην προεδρικό ζεύγος εμβολιάστηκε ”ήσυχα” τον Ιανουάριο.

Οταν ρωτήθηκε για την απουσία των Τραμπ, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Ad Council που δημιούργησε την καμπάνια, δήλωσε στο Reuters ότι κάποια από τα γυρίσματα έγιναν στην ορκομωσία του Τζο Μπάιντεντ, στις 20 Ιανουαρίου, από την οποία απουσίαζε το ζεύγος Τραμπ.

Σε ένα άλλο βίντεο που προβλήθηκε χθες, ο Μπους, ο Ομπάμα και ο Κλίντον εμφανίζονται μαζί και καλούν τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, που δημοσιοποίησε τον εμβολιασμό του τον περασμένο Δεκέμβριο, ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου ότι οι ΗΠΑ θα έχουν αρκετά εμβόλια για όλους τους ενήλικες μέχρι το τέλος Μαΐου.

Η αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις, εμβολιάστηκε κι εκείνη τον Δεκέμβριο, καλώντας τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

″Δεν πονάει, είναι γρήγορο και είναι ασφαλές. Σώζει ζωές. Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες” είχε δηλώσει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.