Βατόπουλος: Δεν λειτουργεί το ολικό lockdown- Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τους λόγους για τους οποίους έκλεισαν και πάλι τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και το γεγονός πως η πανδημία “επελαύνει” στη χώρα μας μετα κρούσματα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται διαρκώς, μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

“Δεν ελαττώνονται τα κρούσματα όπως περιμέναμε και μεταδίδεται και στα παιδιά το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος. Ελπίζουμε ότι μετά τις δύο εβδομάδες θα ανοίξουν μέχρι το καλοκαίρι τα σχολεία”, σημείωσε.  Όπως τόνισε ο κ. Βατόπουλος υπάρχει τεράστια πίεση από την κοινωνία για να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα ενώ ανεφερε χαρακτηριστικά πως “το oριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί και η ζημιά στην κοινωνία είναι τέτοια που πρέπει να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα”, ενώ χαρακτηρισιτκά επεσήμανε πως “χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις”.

Μαζάνης: Αυξάνονται τα κρούσματα στα παιδιά

Το τελευταίο τρίμηνο αυξάνονται τα κρούσματα και στα παιδιά τόνισε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

«Έχουμε 3-4 φορές αυξημένη νοσηρότητα σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας. Το νέο στέλεχος μολύνει περισσότερο και τα παιδιά. Υπάρχει συναγερμός στους παιδιάτρους και υπάρχει ενδοοικογενειακή μετάδοση. Όσο πιο μικρό το παιδί μολύνεται από τους ενήλικες. Τα σπίτια έχουν γίνει παιδότοποι, αφού γονείς ανταλλάσσουν επισκέψεις με τα παιδιά τους», σημείωσε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.